Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

13 maart 2013 - Nog een maand en het spel gaat weer beginnen
13-3-2013
 

Afgelopen week de duiven meerdere malen los gehad en tot nu toe geen last meer gehad van de roofvogel (afkloppen). De eerste keer los is voor de roofvogel natuurlijk ook het mooiste moment om een duif te kunnen pakken. Wanneer we de duiven nu loslaten vliegen ze gelijk en ook het binnenhalen gaat nu veel sneller. Voor de jaarlingen was het even wennen, maar inmiddels gaat het allemaal naar wens.

De beide geslachten zijn al gescheiden. De beide jongen zitten nu nog bij de doffer. S'ochtens gaan de doffers dan even achter de hokken in de ren en mogen de duivinnen even bij de jongen om te voeren. Rond 4 uur beginnen we meestal met het trainen en dan rouleren we de doffers en duivinnen. Betekent dus dat de duivinnen in het dofferhok naar binnen gaan.

De meeste jongen kunnen dit weekend worden gespeend. De leeftijden bij de jongen zijn wel wat verschillend omdat we natuurlijk de eieren van de kwekers onder de vliegers hebben gelegd. Maar dat is opzich niet zo'n heel groot probleem.

Vorige week een verrijdbare ren besteld bij Peter Lasterie in Nieuw Weerdinge. De ren is 1,80 m breed, 2,00 m diep en 2,00 m hoog en kan zowel voor het oude als het nieuwe hok.

Het verbouwen in en rondom de hokken is nog ongeveer klaar. Buurman Wietse Ensing heeft ons afgelopen weken erg goed geholpen en alles is dus mooi op tijd klaar voor het nieuwe seizoen. Voor het nieuwe jd hok zitten nu ook 4 mooie nieuwe kleppen zoals we die ook op het oude vlieghok hebben. Vorige week woensdag hebben we de beide voorkanten van de hokken in de verf gezet. Nu dus alleen nog even de achterkant en zijkanten. Binnenkort weer even wat foto's.

Morgenavond de vergadering van de vereniging. Waarschijnlijk deze week ook nog de jongen ophalen op de Greenfield Stud. We hebben er weer veel vertrouwen in dat daar ook dit jaar weer wat goeds tussen zit.

Binnenkort weer foto's en wat meer over de jongen van de fam. Eijerkamp.

 
<<< Terug