Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 maart 2013 - Jongen spenen en hoog bezoek
17-3-2013
 

Dit weekend zijn de meeste jongen gespeend in het nieuwe jd hok. We hebben even een rooster er uit gehaald en wat stro op de vloer gelegd. De jongen gaan vaak dicht op elkaar zitten in het stro. Vrijagavond de meeste jongen gespeend en zaterdag ook nog een stuk of wat. Liggen nu nog zo'n 30 jongen in het kweekhok, deze jongen zullen over 1,5 week ook speenklaar zijn.

Vrijdag waren we beide vrij van school, dus even een dag aan het werk geweest op de Greenfield Stud. We hadden ook al een bericht gehad van Evert Jan dat we dan ook de jongen op konden halen. Samen met Gerard even de jongen bekeken en dat leek allemaal erg mooi. 12 prachtige jongen van het Heremans-Ceusters ras. Dit zijn echt duiven waar wij mee vooruit kunnen. Fam. Eijerkamp bedankt voor de prachtige jongen!

Vrijdagavond thuis de jongen nog eens bekeken met de stambomen erbij. Het zijn jongen uit de volgende lijnen/duiven:

Uit Samson x Hillary

Uit Rhodos (Broer Hestia) x Mieke

Uit Sensire Euro (zoon Euro) x Lady Christje (dochter Chrisje)

Uit zoon Samson x Lady UK

Uit Jonge 57 (vader 6e Nat. Asduif Jong) x dochter Euro

Uit Valentino (zoon Olympic Lisa) x dochter Dion

Uit van Loon x Arachne (dochter Euro)

Uit Bonte Ricky x Stefaan Lambrechts

Al met al dus prachtige afstammingen en prachtige jongen in de hand. We hopen er nog veel plezier aan te gaan beleven.

Dan nog even wat anders. Vandaag bezoek gehad van Gerard Boesveld en Rick Wuestenenk. We hadden het al een tijdje in de planning, maar tot op heden was het er nog niet van gekomen. Gerard is altijd bereid ons te helpen met advies. Samen met Gerard en Rick hebben we de duiven en hokken even bekeken.

Zaterdagmiddag nog wat eieren naar Bert Slot gebracht. Bert heeft ons erg goed geholpen met het nieuwe hok, en op deze manier hopen we Bert weer wat te kunnen helpen. Vorig jaar heeft Bert ook al wat eieren van ons gehad tijdens de natour, daar had hij nu een aantal mooie duiven aan overgehouden. Vooral een jonge doffer uit Zlatan vonden wij beide erg mooi.

Ik zal binnenkort wel even wat foto's plaatsen van de jongen en het nieuwe hok.

 
<<< Terug