Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

3 april 2013 - Africhting afgelast
3-4-2013
 

Zoals de meeste lezers inmiddels wel hebben gehoord is de africhting voor dit weekend afgelast. Ik denk dat het een goede beslissing is. Van achter de computer lijkt het prachtig mooi weer, maar eenmaal buiten staat er toch echt een behoorlijk harde wind. Gisteren heeft een liefhebber hier in de buurt de duiven ook afgericht. Zonnetje erbij, maar toch wel een harde wind. Op nog geen 10 kilometer van huis toch 2 vd 10 duiven verdwenen. De duiven waren in prima gezondheid (vorige week controle door Wolff).

Wij hoorden ook al wat van een doordeweekse africhting volgende week, is natuurlijk ook een optie. We zien het wel. Hier zijn de duiven er inmiddels wel klaar voor. De duivinnen roepen we dagelijks na een uur en een kwartier naar binnen en de doffers trainen ook goed en fleurig, echter die maken de 45 minuten nog niet vol. De doffers trainen bij ons in het seizoen ook lang niet zo goed als de duivinnen, zolang we op zaterdag ook regelmatig een doffer als eerst krijgen maken wij ons er niet al te druk om.

De doffers zitten inmiddels al wel in het stro dus de gezelligheid is weer terug op het hok. De duivinnen proberen we wat rustiger te houden dit jaar, dus het hok is ook wat donkerder. Wij hebben veel glas in het hok, dus met een beetje zon in het voorjaar komen de duiven al snel in forme.

De jongen doen het ook prima in het nieuwe hok. Vorige week hebben we de 2e ronde van de kwekers gespeend. Deze waren 10 dagen jonger dan de rest van de jongen. Alles loopt vanaf vandaag door elkaar heen. Ze zijn nog niet los geweest, ze kunnen wel de hele dag in de ren zitten.

Onder vlieg en kweekduiven heel wat nieuwe duiven toegevoegd. Komende tijd zullen daar nog een aantal bijkomen. Helaas nog niet alle duiven met foto, dat moet deze zomer een keer gebeuren.

 
<<< Terug