Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

9 april 2013 - Africhten en de jongen voor het eerst los
9-4-2013
 

Vanmorgen de jonge duiven voor het eerst los geweest. Het is toch altijd even spannend. Normaal zijn de jongen bij ons ook niet zo oud als ze voor het eerst los gaan. Maar met het gevaar van de kromsnavel hebben we de jongen toch maar langer vastgehouden dit jaar. Daar kwam ook nog bij dat het de afgelopen 2 weken met de harde wind ook niet ideaal was voor de jongen.

Omdat de jongen bij ons altijd via de klep in de ren komen kenden ze dat al erg goed. Eigenlijk vanaf het spenen komen ze iedere dag in de ren. Vanmorgen zaten ze dan ook al vlot op beide kleppen, maar toen was het toch even wennen. Ze kunnen al goed vliegen, dus een enkeling heeft ook al even een rondje gemaakt. Het grootste gedeelte hield het bij de klep en het dak. De komende tijd dus ook de nodige energie in de jongen steken. We verduisteren nu van 18:00 tot 08:00. Straks zullen we de tijden wat veranderen omdat we de jongen rond half 7 los willen laten als ze goed beginnen te trainen.

Dan de oude duiven. Dit weekend leek het prachtig weer om even een stukje te rijden, toch ging het niet helemaal zonder moeite. Normaal gesproken brengen we de oude duiven niet weg voor het seizoen (wel mee op de africhting). Nu werd de africhtig afgelast, dus toch maar even een stukje rijden. Toen wisten we overigens ook nog niks van het besluit van de Afdeling. Zaterdag met de doffers naar Meppel geweest. Dat ging opzich prima, enkele laatkomers en s'avonds nog 1 duif onderweg (jaarling). Zondag moesten we op verjaardag in Lelystad, dus de doffers maar weer even mee naar de Ketelbrug. Gelost om kwart voor 2 samen met wat duiven van Bert Slot. De doffers kwamen uiteindelijk over de hele middag thuis en wederom was er s'avonds nog een doffer onderweg.

Uiteindelijk kwamen de beide jaarling doffers op maandagmorgen thuis. We hoorden meer liefhebbers waar het niet geheel vlekkeloos ging, en ook niet de minste liefhebbers. Aan de andere kant hoor je ook liefhebbers waarbij het wel goed ging, dus waar ligt het dan aan. Er waren natuurlijk veel duiven in de lucht, dus over een afstand van een dikke 40 km (Ketelbrug - Steggerda) komen ze al snel een andere koppel tegen.

Zondagmiddag via twitter vernomen dat de vlucht van komend weekend een africhting gaat worden. Wij hadden toch gehoopt dat de Afdeling gewoon het programma op zouden pakken. Helaas is dat niet het geval. We moeten maar even zien wat er komend weekend mee gaat.

Iedereen succes met de voorbereidingen voor dit weekend!

 

 
<<< Terug