Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

13 april 2013 - Zutphen
13-4-2013
 

Het is nu bijna 2 uur en de duiven zijn nog niet gelost. Hier in Steggerda is het weer ook nog niet geweldig moet ik zeggen. We hopen dat het weer wat beter zal worden, zodat er toch gelost kan worden. Afdeling 10 heeft al wel gelost in Zutphen.

Hier zijn 18 doffers mee. Stonden er goed genoeg op, maar zeker nog niet zoals ze straks moeten zijn. Gelukkig is dat ook nog niet nodig.

Iedereen die duiven mee heeft, veel succes!

Update 14:15

Lossingsbericht, Zutphen, Groen 14.00 uur en Blauw 14.15 uur. De duiven worden gelost met prachtig weer.

Opvallend is wel dat het weer in Meppel nog niet goed genoeg werd bevonden om te lossen. Zutphen - Meppel is maar een klein stukje vliegen. Hier is het behoorlijk grijs, maar op Urk was het prachtig weer (Hakvoort).

Update 15:50

De eerste duif arriveerde rond 14:57, uiteindelijk wat later geklokt om 15:00:27. Vd Merwe 1 kwam voorop. Daarna loopt het rustig door en nu zijn er 11 doffers thuis van de 18. De eerste duiven zijn allemaal de oudere duiven, de meeste jaarlingen moeten nog komen.

Update 18:30

Inmiddels 17 vd 18 doffers thuis. We zijn tevreden over de africhting en we zijn blij dat we hebben meegedaan. Vanmorgen leek het er nog niet echt op met het weer, maar uiteindelijk hebben we nog een prachtige middag gehad. We hopen dat ook de laatste doffer het thuisfront weer bereikt. Zo eerst even naar de vereniging.

Bij ons in de vereniging toch nog wel wat liefhebbers waar nog duiven moesten komen. Wij mogen ook zeker niet klagen met 17 vd 18 thuis. In afdeling 9 ook nog behoorlijk wat duiven onderweg. Gelukkig hebben de duiven morgen behoorlijk goed weer om na te komen.

 
<<< Terug