Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

15 april 2013 - Werken naar de eerste vlucht van 2013
15-4-2013
 

We gaan nu toch echt weer toewerken naar de eerste officiële vlucht van 2013. Morgenavond gaan de duivinnen waarschijnlijk mee. Die zijn niet weggeweest, maar trainen zeer goed dus dat moet goed gaan. Afgelopen zaterdag vielen de doffers op de duivinnen, woensdag de duivinnen op de doffers.

Morgenvroeg wel even opletten met de jonge duiven. Afgelopen zaterdag kwamen er grote koppels over die richting het noorden gingen. Dat kan morgen ook weer zo zijn van de africhting. Bij ons zijn de jongen nog maar een paar keer buiten geweest dus we wachten morgen wel even met loslaten tot er wat meer bekend is. Vanmorgen de jonge duiven wel weer even los gehad. Het binnenlopen hebben de meesten nog niet helemaal door, dat is even lastig. We zullen blij zijn als de hele ploeg gewoon rond huis vliegt en goed naar binnen loopt, gaat nu behoorlijk wat tijd in zitten.

Met de oude duiven hebben we nu weer het vaste schema opgepakt van voeren (Beyers en Matador) en tijden van loslaten. Bedoeling is om de duivinnen gewoon iedere dag om 5 uur los te laten. Vandaag ook alle oude duiven nog even in bad gehad, was gisteren het weer niet echt voor.

 

 
<<< Terug