Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

23 april 2013 - Jonge duiven de lucht in
23-4-2013
 

Gisterochtend wat later op school beginnen, dus s'ochtends mooi wat tijd voor de jonge duiven. Tot nu toe liepen ze voornamelijk wat over het dak heen en vlogen ze af en toe een rondje. Er waren ook nog een paar jongen van de latere ronde, die het vooral erg fijn vonden om in het hok te blijven zitten. Gisterochtend alles maar eens naar buiten gejaagd. Toen ik even binnen was en later weer bij de hokken kwam vlogen er een stuk of 60 rond en zaten er nog een paar op het hok. Een groepje van 20 vloog in de koppel, de rest vloog blind een kant uit.

Als dit maar goed gaat dacht ik nog. Uiteindelijk zat het hok savonds toch weer vol, gelukkig maar. Tot nu toe zal er vast al wat weggevlogen zijn van het hok, maar we hebben beide het idee dat de schade tot nu toe allemaal erg meevalt. Vandaag wilde ik ze er weer op tijd uit doen, maar het weer zat niet echt mee. Overigens ook de eerste zwakke broeder opgeruimd bij de jonge duiven, de selectie is dus ook weer gestart.

De oude duiven pakken de draad weer behoorlijk goed op. Vooral de doffers laten zien dat ze plezier hebben in het trainen. Bij ons is het niet zo dat de doffers 1,5 uur in de lucht zullen hangen, een uur is hier voldoende. Ze trekken af en toe wel stevig aan en dat zien we graag. De duivinnen hebben zondag en maandag nog niet geweldig getraind, hopen dat ze het de komende dagen even oppakken. De doffers zijn op dit moment ook beter dan de duivinnen, dat was ook goed aan de uitslag van afgelopen zaterdag te zien. Is ook niet erg, de echte forme kan je toch niet het hele seizoen lang vasthouden.

Vorige week vrijdag is Ydo ook nog even in Brummen geweest. Arnold heeft begin dit jaar de eieren van onze kweekduiven opgehaald. Nu had Arnold weer wat jongen voor ons. 12 mooie jongen gingen weer mee richting Steggerda en binnenkort komen daar nog een paar bij. Arnold bedankt! In de jongen veel Eijerkamp bloed gekruist met de duiven waar Arnold al jaren goed mee is. Deze jongen komen op het late-jongen hok, we zullen nu niks meer bij de vroege jongen bijzetten.

Heeft u een bon van ons gekocht, laat het nog even weten!

 
<<< Terug