Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

25 april 2013 - Geen Ittervoort maar Hapert
25-4-2013
 

Dit weekend vliegen we geen Ittervoort, omdat daar te weinig plaats is voor de wagens van Friesland. Daarom gaan we nu naar Hapert. Morgenavond is het alweer inkorven en de duiven zullen dus vanavond de laatste training afwerken. Bij ons gaan er geen oude duiven los op vrijdag, simpelweg omdat het voor ons niet te doen is met school. Zouden we de duiven altijd s'ochtends loslaten, dan zou ik dat zeker ook doen op vrijdag voor de korte vluchten.

Afgelopen week schreef ik nog dat de duivinnen geen geweldige trainingen lieten zien. In de loop van de week werd het steeds beter en gisteren waren ze zelfs een mooi tijdje uit het zicht. De doffers trainen lekker en tonen goed. De getekende duiven zullen dit weekend dus waarschijnlijk ook 2 doffers zijn.

De ploeg met late jongen begint ook vorm te krijgen. Zitten nu een stuk of 20. Komen nog een paar bij van Arnold en van eigen kweekhok en dan moet het voldoende zijn voor dit jaar. Nog nooit hebben we zoveel jongen gehad, maar wil je streng selecteren moet je ook veel kweken.

De vroegere jongen gaan nu iedere ochtend los en vanochtend vloog de groep een kwartiertje. De verzorging bij de jongen is simpel. S'ochtends los en weer binnenroepen. Om 17:00, als de duivinnen de training beginnen, krijgen ze nog wat voer. Bij de jongen hebben we dit jaar nog geen krabber aangeraakt. Het hok is mooi droog en het ruikt goed. We verduisteren van 18:00 tot 08:00. Straks willen we de jongen wel wat vroeger gaan loslaten.

Iedereen succes met de voorbereidingen voor Hapert!

 
<<< Terug