Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

27 april 2013 - Matchday Hapert
27-4-2013
 

Gisteravond ingekorfd voor de 2e officiële vlucht van dit jaar: Hapert. De duiven zagen er goed uit, dus we hopen op vroege aankomsten. De doffers zullen het vandaag waarschijnlijk moeten gaan doen, daarom ook 2 doffers als getekende duiven.

1e getekende: ''Zlatan''
2e getekende: ''Pirlo''

Vorige week zaten we mis met de getekende, deze week toch weer voor Zlatan gekozen. Toch een doffer die het al bewezen heeft. Pirlo is wat constanter en geeft wat meer zekerheid.

Update 10:45

De duiven zijn inmiddels gelost om 10 uur. Hier in Steggerda is het goed weer, dus we verwachten een mooie vlucht. Ook wat betreft de temperatuur lijkt het goed te doen. Onze duiven zullen een afstand van 177,288 km moeten overbruggen. Iedereen veel succes!

Update 14:00

Als eerste duif klokken we de 09-887, een zoon van onze Olympic-Belg. Maakt een snelheid van 1193 mpm. Daarna volgt snel de 796 uit Maldini, maar die gaat slecht naar binnen. Uiteindelijk wacht ze op een dochter van Nesta en gaan ze samen naar binnen. Dan een klein gat en daarna komen ze goed achter elkaar. Op 28 de eerste geklokt en op 44 zijn 18 duiven thuis.

Anders dan verwacht komen de doffers niet geweldig. De eerste is dan wel een doffer, daarna 2 jaarling duivinnen. In de vereniging de 3e melding zoals het nu lijkt. In het ACG en de Afdeling zitten we er redelijk goed bij. Op dit moment moeten er nog 2 jaarlingen komen.

 
<<< Terug