Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

1 mei 2013 - Voorbereidingen St. Truiden
1-5-2013
 

Zondag zijn we bij even op bezoek geweest bij Heelco Langelaan de kleinzoon van Gerrit van Vilsteren uit Peperga die in 2011 nog de 1e en 2e op St Vincent pakte in sector 4. Heelco is vorig jaar begonnen met jonge duiven en heeft er veel plezier aan. Het is bij hem hetzelfde als wij in het begin ook hadden. een 2/3 koppels oude duiven en een paar jonge duiven. Gewoon het leren verzorgen van duiven is voor een leek heel moeilijk. Heelco wordt ook veel geholpen door Geert Bosma uit Blesdijke en dat is mooi dat hij dat doet. Zonder hulp van andere duivenmelkers kom je er gewoon niet. Ultsje Jellema is bij ons ook heel erg belangrijk geweest.

Daarna nog even bij Wilco Boltjes langs geweest waar deze winter een mooi nieuw hok is gebouwd. Wilco en Klaas hebben het nu mooi voor elkaar. Wilco had ook nog even voor een goede maaltijd gezorgd.

Maandag ochtend kregen we bezoek van 2 Noorse sportvrienden Bjarte Alvear en Arne Ingvalsen die deze week in Nederland en Belgie waren en bij verschillende hokken langs gingen. Het was erg gezellig en leuk om te horen hoe hun in Noorwegen de duivensport bedrijven. De roofvogel problemen zijn daar vele malen groter als hier waardoor ze nu zijn begonnen met het vliegen vanaf zee doordat dan de pak kans verkleind word. Bjarte en Arne zullen deze zomer weer langs komen voor het bijwonen van een vlucht.

In de middag heeft Bert Slot bij ons nog een jonge duivenkast mooi afgetimmerd. Aangezien wij niet heel technisch zijn is het wel heel handig dat Bert ons hiermee geholpen heeft. Bert weer bedankt!

Dinsdag natuurlijk een feestdag. S'ochtends eerst de jonge duiven los gehad die nu al aardig beginnen te vliegen. Daarna kwam Adrie Kors waar dit jaar enkele jongen van ons naar toe gaan. Samen met Adrie eerst een tijd gepraat en toen in het kweekhok duiven bekeken. We hopen dat Adrie veel succes gaat hebben met onze duiven. In de middag even met de vriendengroep naar Meppel geweest waar het erg gezellig was en iets later dan normaal gingen aan het eind van de middag de duivinnen los voor de dagelijkse training.

Ook deze week verzorgen we de duiven van Erwin Winters die met zijn familie op vakantie is in Griekenland. Het was daar tegen de 30 graden aan. We gaan ons best doen met verzorgen.
 

 
<<< Terug