Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

8 mei 2013 - De dag voor inkorven Bohain
8-5-2013
 

Morgen alweer inkorven voor de eerste midfondvlucht. Zo kijk je uit naar de eerste vlucht van het jaar, nu beginnen we alweer aan de midfond.Hier zullen wederom 30 duiven meegaan.

Over afgelopen weekend waren we niet helemaal tevreden. Waarom dat nou kwam? Wij wisten hier ook geen antwoord op te geven. Deze week gewoon het vaste schema weer opgepakt en werken naar donderdagavond. De trainingen van deze week waren tot nu toe redelijk te noemen. Gistermiddag de duivennen wat eerder losgelaten, nog voor de buien. Toen de doffers op een 45 minuten zaten begon het harder te regenen, dus toen de groep maar naar binnen gelaten.

De jonge duiven beginnen inmiddels aardig te trainen. De groep traint ongeveer een uur en daarna is er altijd een groepje die nog wat langer doordoet. De jongen zijn ook goed gezond, een echte aanval op de gezondheid hebben we nog niet gehad. Wel eens een jonge duif met een vieze neusdop of een nat oog, maar nog geen echte coli verschijnselen. Opzich zouden we het niet erg vinden als de jongen daar nu last van zouden krijgen, beter nu dan vlak voor het seizoen. De late jongen hebben we nu ook al een paar keer los gehad en dat gaat aardig goed. Daar blijven we de komende tijd nog wel wat bijzetten van de kweekduiven voor de natour of evt taartvluchten.

Vanavond op bezoek bij één van de beste spelers van de afdeling: Adrie Kors

 
<<< Terug