Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

11 mei 2013 - Van Vervins naar Menen
11-5-2013
 

Het weer op de losplaats in Vervins was vanochtend niet goed genoeg om te lossen. De afdeling heeft besloten om naar Menen te rijden. Afd.Friesland ; coordinaten van Menen (douaneterrein ) 504641.9 / 031205.2

Hier lijkt het nog niet zo geweldig met het weer. We hopen wel op een lossing vandaag. De site van de Afdeling ligt er wederom uit. Niet te begrijpen zoiets, waardeloos. Via Twitter wel vernomen dat we volgende week vrijdag moeten inkorven voor Pommeroeul.

Wij hebben wederom 30 duiven mee. 14 duivinnen en 16 doffers. We hopen op een beter resultaat dan vorige week. Het prijspercentage was niet onaardig, maar de vroege duif was er niet helaas.

1e get: ''Zlatan''
2e get: 10-748 (dochter Nesta x Heaven 865)

Alle liefhebbers veel succes gewenst vandaag!

Update 17:15

Eerste duif geklokt om 16:04:51, is goed voor een snelheid van 1854 mpm. Helaas behoorlijk wat tijd verspeeld met de eerste duif. Als we nog geen duiven hebben gezien gaat er een koppeltje van 10 over. 1 duif lijkt even in te houden en vliegt vervolgens weer door. Ze vliegt een 400 meter door waarna ze toch besluit terug te keren. Vervolgens vliegt ze mooi wat rondjes rond huis en klokken we haar 2/3 minuten later dan dat we hadden kunnen klokken. Maar goed, de klok telt dus helaas.

In de vereniging is het zoals het nu lijkt wel de 1e melding. Dat hadden we zeker niet verwacht nadat deze duivin zoveel tijd heeft verspeeld. Vervolgens op 14:07 nog 2 duiven geklokt, dan even een gat en daarna vallen ze redelijk vlot. De eerste is een duivin uit Maldini. Daarna klokken we Doutzen (uit Ippon x Hannah) samen met de 366 doffer van Arnold. De duivinnen komen stukken beter dan de doffers hier.

 
<<< Terug