Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

20 mei 2013 - Pittige vlucht loopt goed af
20-5-2013
 

Dit weekend even wat later wat nieuws hier op de website, andere drukte. Achteraf valt het overal gelukkig mee denk ik. Zaterdagavond was de vooruitzichten voor de meeste melkers nog niet zo goed. Nu op maandag zijn de meeste hokken weer goed gevuld.

Onze eerste 2 duiven zijn goed voor plek 4 en 5 in de vereniging tegen 531 duiven. Onze eerste duif is een dochter van Nesta. Daarna volgt de Vd Merwe 2 die het dit seizoen erg goed doet. Dan is het verloopt behoorlijk traag, zoals overal. Wij hebben nog redelijk vlot een stuk of 9 thuis, maar dan een gat van 40 minuten. Uiteindelijk 15 vd 30 in de punten en op zaterdagavond 16 duiven thuis.

Zaterdagochtend weer vroeg erbij om de andere duiven op te vangen. De eerste duif arriveerde om een paar minuten over 6. Om 08:30 zijn er 28 vd 30 thuis. Daarna door naar voetbal en s'middags is er nog een duivin bijgekomen. Op dit moment moet er nog een jaarling doffer komen, dus al met al valt de schade mee.

Rond 2 uur de duiven gescheiden, een goede voerbeurt en de duiven even in bad gehad. A.s. donderdag alweer inkorven voor de dagfond. Even kijken welke duiven er goed op staan, zullen vooral duivinnen zijn die meegaan.

 
<<< Terug