Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

2 juni 2013 - Een leuke serie maar geen vroege duiven
2-6-2013
 

De titel zegt genoeg over gisteren. In de vereniging zijn het GJ en Wim met de vroege duiven. Dan komen wij en daarna loopt het ook wel goed door. Net als vorige week geen vroege duiven maar wel een goed prijspercentage. De duiven zullen waarschijnlijk wel gezond zijn, maar nog niet echt in goede doen. Vorig jaar ging dat allemaal wat makkelijker, toen hadden we vanaf het begin af aan de ploeg aan de gang. Dit jaar hebben we op alle vluchten zeer goede prijspercentages behaald, maar toch missen we de kopduiven. Gelukkig hebben we nog genoeg vluchten. Vorig jaar hadden we de piek echt aan het begin van het jaar.

We hadden gisteren dezelfde duivin als vorige week voorop, een dochter van Nesta. Opvallend was dat de duivinnen veel beter kwamen dan de doffers. De bedoeling is dan ook om met de duivinnen naar de dagfond te gaan en de doffers grootendeels vrijdag mee te doen. In de vereniging beginnen we met een 15e tegen 368 duiven. In het ACG is het een 21e tegen 1482 duiven en 19/29, 1 op 4.

Vandaag hebben de oude duiven een bad gehad en bij ons mogen ze ook altijd even vliegen. Geen verplichtige training, maar even de vleugels strekken.

In de afdeling pakt Albert Timmerman de eerste prijs. Van harte gefeliciteerd! Morgenavond gaan we even naar Albert toe om 2 jongen op te halen. We hebben dit jaar ook weer wat geruild, dus over enkele weken komt er ook nog wat uit de 1e NPO Tours van 2012. In onze ogen heeft Albert een sterk hok met duiven.

De jonge duiven worden alweer wat strakker. Afgelopen weken was de gezondheid niet altijd super, maar de meeste jongen zijn nu goed opgeknapt. De trainingen worden steeds beter, zou mooi zijn als ze ook nog wat gaan trekken. De late jongen laten we s'avonds altijd los na de training van de doffers. Dit zijn ongeveer een 40 jongen.

 
<<< Terug