Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

15 juni 2013 - Auby Lez Douai
15-6-2013
 

De duiven staan op de losplaats van Auby Lez Douai. Afstand voor ons zou ik zo nog niet weten, straks meer even de coördinaten invoeren bij compustam. Om dit moment (11:00) zijn er nog geen duiven gelost, verwachting is wel dat ze zo los zullen gaan. Het zal een snelle vlucht worden, echt wel even wat anders dan dat we afgelopen weken hebben gehad. Er kunnen ook wel eens hele andere duiven voorop komen, afwachten.

Wij hebben 20 duiven mee. Er zijn nog een paar duivinnen thuis die wat rust krijgen. Daarnaast nog een paar doffers die te weinig hebben laten zien op de eerste vluchten. Afgelopen week hebben vooral de doffers goed getraind. Wat dat zegt voor de zaterdag? vrij weinig denken wij. Vorige week kwamen ze goed af, maar deze week hebben we een hele andere wind.

Vanochtend Pau en St. Vincent wat in de gaten gehouden. Een zeer vroege duif voor Paul Romkes. Gefeliciteerd!

1e getekende: ''Zlatan'' zoon van Ippon x Mooie Blauwe
2e getekende: ''12-792'' dochter van Nesta x van Loon

De 92 was de afgelopen 3 weken steeds onze eerste duif. Is overigens ook een prachtige duivin en knettergek. Zlatan heeft tot nu toe nog 100% prijs, maar mist de echte kopprijzen. In onze ogen heeft hij niet de motivatie zoals vorig jaar. Het is altijd nog 3/4 rondjes om huis en dat waren we vorig jaar niet van hem gewend. We proberen nu wat met een andere duivin, hopen op het juiste effect.

Alle liefhebbers veel succes gewenst vandaag!

Update 17:00

De duiven komen aardig af van Auby Lez Douai. ''Thiago'' als eerste geklokt op 10 over 3. Daarna klokken we ''Zlatan'' 1e getekende. De eerste duif maakt 1961 mpm. Is een redelijke tijd en in de vereniging de 4e melding. 25 minuten na de eerste duif hebben we 15 van de 20 duiven thuis.

Jan en Erwin Jongedyk pakken vandaag de eerste prijs. Van harte gefeliciteerd!

 
<<< Terug