Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 juni 2013 - 14e NPO Orleans
24-6-2013
 

Gisteren een mooie dag gehad. Samen met Marco Zandvoort en Arnold Paalman de duiven van Orleans opgewacht. Rond een uur of 2 was het weer hier erg slecht en het was dan ook niet echt prettig weer om de duiven op te wachten. Later werd het gelukkig beter en konden we buiten staan.

Toen het weer nog niet goed was kwam uit de goede hoek de 791 aangesneld. Zoals vaker, maakte ze ook gisteren weer een aantal ererondjes waarna de op het dak viel. Na even twijfelen op de klep en geconstateerd om 14:30:25. Een prachtige tijd voor deze mooie duivin uit Nesta x d. Abeltje (Rick Wuestenenk). De 1e melding in de vereniging en later bleek dat daar ook niemand meer overheen zou gaan. Daarna is het behoorlijk lang wachten op de 2e duif, maar wanneer de 2e valt hebben we er ook binnen 2 minuten 4 vd 10. Om 19:00 klokafslaan en op dat moment misten wij nog 1 duivin. Gelukkig is deze duivin later op de avond nog thuisgekomen.

In de afdeling is het goed voor de 14e NPO Orleans. Zowel in het ACG als in de afdeling spelen we 6 vd 10 in de punten (1 op 4 gerekend). Al met al zeer tevreden over het resultaat. De 12-791 is de vierde duif uit Nesta die een 1e prijs wint.

Hieronder een foto na de aankomst van Orleans:

 
<<< Terug