Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

26 juni 2013 - Jonge duiven en late jongen
26-6-2013
 

Dit weekend staat ook de eerste africhting op het programma met de jonge duiven. Wij zullen nog niet meedoen, mogelijk doen we de 2e africhting wel mee op Wijchen.

De training rond huis is redelijk goed te noemen. We zijn nog niet op pad geweest met de jonge garde, maar ze hebben al wel de nodige ervaring met de mand en het drinken in de mand. Scheelt al heel veel in onze ogen. Volgende week willen we de jongen dan nog een keer of 2 wegbrengen en dan hopen we dat ze er klaar voor zijn.

Vorige week zijn de jongen geënt tegen paramixo, 66 stuks zitten er nog. Ook alles tegen pokken behandeld met het kwastje. Tot nu hebben de jongen geen medicatie gehad en dat lijkt, net zoals andere jaren, erg goed te gaan. De laten jongen hebben op dit moment wat last van de oogjes, ook de vroege jongen hebben er wat last van gehad. Moeten ze vaak even doorheen.

Nu we beide wat meer thuis zijn laten we de jongen om 7 uur los. Daarna gaan de late jongen los die nu ook mooi in de koppel beginnen te vliegen. Vorige week hebben we samen met Bert Slot en Lammert Jelsma de rennen ook even voor het hok gehangen. De ramen staan dag en nacht open, dus genoeg frisse lucht voor de late jongen.

We zijn benieuwd wat het gaat worden met de vroege jongen. Op een nieuw hok is het toch even afwachten. Feit is wel dat we heel weinig rond huis zijn verspeeld.

De oude duiven moeten donderdag alweer de mand in. Waarschijnlijk gaan de duivinnen ook gewoon weer mee. Zoals het nu lijkt een NW wind, zou mooi zijn.

 
<<< Terug