Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

4 juli 2013 - Vanavond inkorven voor Chateauroux
4-7-2013
 

Na de teleurstelling van afgelopen zondag is er geen andere oplossing dan gewoon doorgaan. De uitslag was niet eens zo slecht, maar we baalden wel enorm van het verlies van de 91. Ze was dit jaar één van onze betere jaarling duivinnen met een 1e prijs op Orleans. Vorig jaar beleefden we hetzelfde toen ''Lotte'' doordeweeks werd gepakt. Het gebeurd hier regelmatig, maar bij dit soort duiven ben je toch een paar dagen behoorlijk teleurgesteld.

Voor Chateauroux hebben we 6 duivinnen voorbereid. De doffers gaan mee op de africhting van de jonge duiven. Bij de doffers hebben we voornamelijk snelle duiven, daarom de keuze om alleen de duivinnen te spelen. Op Orange willen we nog wel een doffer gaan spelen, soort van Arie Dijkstra.

De training werd deze week steeds beter bij de duivinnen, dus we hopen op een vroege duif. Het zal een pittige vlucht gaan worden. Ook de vlucht vanuit Albi zal geen gemakkelijke vlucht gaan worden. Kan een mooi weekend worden.

De jonge duiven gaan dit weekend nog niet mee. Na de africhting van vorige week hebben ze toch even een terugslag gehad. Op veel plekken voer in het hok. Gelukkig zijn ze er nu weer aardig bovenop gekomen, maar dit weekend komt nog te vroeg in onze ogen. Gistermiddag hebben we het hok eens grondig schoongemaakt. Vanaf het begin hebben we geen krabber aangeraakt bij de jonge duiven, dus er kwam genoeg uit. Nu hebben we bij 2 vd 3 afdelingen stro als bodembedekking. Vinden ze mooi en het ziet er gezellig uit.

Afgelopen zaterdag voor de vlucht nog even bij Albert Timmerman geweest om 2 jongen op te halen uit de 1e NPO Tours. Een mooie doffer en duivin meegekregen. Hopen dat er een toppertje tussen zit. 

Morgen weer een dag meehelpen op de Greenfield Stud, is altijd gezellig!

 
<<< Terug