Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

8 juli 2013 - Een mooie uitslag op Chateauroux
8-7-2013
 

Afgelopen zaterdag een mooie vlucht vanaf het Franse Chateauroux. Voor de duiven werd het zoals verwacht geen gemakkelijke vlucht. Bij ons in de buurt viel een zeer vroege duif bij Brandsma in Wolvega.

Zelf klokken we om 19:22:12 onze 1e getekende uit Nesta x d. Abeltje (v. Loon). Op 27 klokken we een dochter van Maldini, ook gekoppeld met een dochter van Abeltje van Rick Wuestenenk. Op 39 klokken we de 162 uit Nesta x Sanne. Al met al dus 3 duiven mooi op tijd geklokt en in alle duiven het soort van Arie Dijkstra. In het ACG is het goed voor 3,7,10 tegen 471 duiven. 4 vd 6 in de punten (1 op 4).

Zaterdagavond dus 3 vd 6 thuis. Op zondagochtend meld zich de eerste al om 12 minuten over 6. Om 9 uur kan de klep dicht en zijn alle 6 duivinnen thuis. We zijn zeer tevreden over deze vlucht. We klokken 2 jaarling duivinnen voorop. De eerste duif (12-792) speelt een 35e NPO tegen 3539 duiven. Op sommige hokken nog de nodige duiven onderweg, hier gelukkig weer alles thuis.

We gaan de jongen klaarmaken voor het komende weekend. We houden het weer wel goed in de gaten. We wilden vandaag wel even gaan rijden met de jongen, maar het is hier strak blauw. Niet het meest ideale weer voor de jongen dus. Even afwachten of er deze week nog een keer de mogelijkheid is om de jongen weg te brengen.

Donderdagavond alweer inkorven voor de laatste midfondvlucht.

 

 
<<< Terug