Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

13 juli 2013 - Een slecht weekend achter de rug
16-7-2013
 

We hebben een slecht weekend gehad en dan is het ook altijd wat lastiger om even wat te schrijven. Vorige week hebben we besloten om de jongen dit weekend voor het eerst mee te geven. Achteraf een slechte keuze als we kijken wat er nu thuis is. Van de 55 jongen wisten zaterdag maar 23 jongen het thuisfront te bereiken. Op zondagochtend tussen 8-9 kwamen daar nog 9 stuks bij en de teller is blijven steken op 32. Erg zuur, dat hadden we niet verwacht. De jongen trainden de laatste 2 weken juist erg goed.

Later ga je dan zoeken naar de oorzaak. Bij ons in de club viel het op dat de verliezen groot waren bij de liefhebbers die voor het eerst mee deden. Qua aantal zitten we ongeveer op hetzelfde percentage thuis als van Dijk en Beute, zeker geen slechte liefhebbers dus.

Hoe nu verder? We bekijken deze week of we de jongen doorspelen of eventueel pas op de natour doorspelen. Er zitten nu nog 33 stuks en een 50 late jongen die ook mee moeten op de natour. Al met al zit er dus nog wel wat voor volgend jaar. Andere jaren hadden we niet veel meer dan 30 jongen en de afgelopen 2 jaar hebben we ons met de oude duiven ook aardig weten te redden.

St. Quentin met de oude duiven ging redelijk goed. Geen echte kopduif zoals vaker dit seizoen. In het ACG is het goed voor de 24e tegen 784 duiven met de Vd Merwe 1. Kort daarna gevolgd door de 792 (dochter Nesta), die vorige week onze eerste was op Chateauroux. Verder een goed prijspercentage met 11 vd 18 (1 op 4).

Naast St. Quentin en Wijchen hadden we ook nog ingekorfd op Orange. Hierop hadden we de 10-740 meegedaan, een zoon van Nesta. Vlak na de eerste duif van St. Quentin klokken we deze doffer. Het is goed voor een 145e NPO Orange tegen 784 duiven. Het grappige is dat deze doffer op de natour ook al eens een 1e heeft gevlogen. We denken er over na om hem mee te doen op Cahors.

Op Tours gaan waarschijnlijk 4 of 5 duivinnen mee. Zal ook geen gemakkelijke vlucht worden, dus de 92 zal weer bovenaan de lijst staan.

 
<<< Terug