Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 september 2013 - Samenvatting laatste vluchten 2013
17-9-2013
 

Het seizoen zit erop en dit is na een enorm lange tijd eindelijk weer een update op onze site. We hebben ondertussen heel wat vluchten gehad en we zijn heel erg tevreden over de laatste vluchten van het jaar 2013. Hieronder een samenvatting van de laatste vluchten.

Oude duiven zomertour
Op de eerste oude duiven tour speelden we de 1e in het ACG met Pirlo. De 2e vlucht spelen we de 3e in het ACG met Doutzen en de 3e vlucht spelen we 1,2,5,9 in ACG 8 tegen 142 duiven.  Onze eerste duif deze vlucht was Thiago een rechtstreekse Eijerkamp gevolgd door de vd Merwe 2 die dit seizoen 18 prijzen heeft gespeeld.

Jonge duivenvluchten
De jonge duiven waren in het begin een keer mee geweest toen zijn we best wel een groot aantal jongen verspeeld.  Toen kregen we de Zwarte Cross en hadden we besloten niet in te korven. De week erna was het Dicky Woodstock festival en door de drukte zijn alle duiven mee gegaan zonder chip. Na die week zijn ze voor het eerst mee gegaan op de klok en klokken we een 4 en 7e plaats in de vereniging. De jongen stonden net op weduwschap en moesten het spelletje nog even door krijgen.

Op de vlucht vanuit Pommeroeul lieten de jongen zien dat ze het spelletje door hadden en speelden we 1e en 2e in de club wat goed was voor een 3e en 4e plaats tegen 1232 duiven in ACG 8. De week erop volgde een vlucht vanuit Nijvel. Dit werd voor ons een prachtige vlucht met 2 vroege duiven. De 13-839 wist zich als 1e in ACG 8 te klasseren wat ook goed was voor een 10e op teletekst. Ook onze 2e duif zat er goed bij met een 3e in het ACG tegen 939 duiven.

Op de derby der Junioren spelen we de 2e in de club wat goed is voor de 5e in ACG 8 tegen 667 duiven. Een dochter van Valentino Rossi (Een doffer die we deze winter hadden aangeschaft soort Arie Dijkstra) x een dochter van Ippon.  

Natour
Op de natourvluchten kwamen de duiven goed naar huis. De eerste vlucht werd gespeeld vanaf Gennep en hierop spelen we 1,3,6,7 etc en 14 vd 27 duiven prijs in de club. Onze eerste duif deze vlucht was de 13-868 een zoon van Nesta. Dit is alweer de 6e 1e prijswinnaar die we uit Nesta kweken. Onze 2e duif was ook een jonge duif en wel een dochter van Maldini.

De tweede natourvlucht klokken we de 11e en 16e in de afdeling tegen 13.553 duiven. Onze eerste duif was 10-748 Leonie een dochter van Nesta die al vaker vroeg heeft gezeten. De 2e duif was Doutzen een dochter van onze Ippon. 

De derde natourvlucht pakken we de 1e prijs in de club en in het ACG is het goed voor een 2e tegen 1281 duiven. Deze kopprijs werd gepakt door een jonge duif uit Ippon x Heremans duivin. Onze 2e duif Doutzen pakte ook weer een mooie vroege klassering met een 7e tegen 1281 duiven.

De 4e natourvlucht de afsluiter van het seizoen 2013. De jonge duiven kwamen stukken beter als de oude duiven en het resulteerde in de volgende uitslag in het ACG: 1,4,7,8,11,17,23,24,25 etc tegen 809 duiven. Een erg mooie uitslag. Onze eerste duif was de 13-839 die ook al op Nijvel de eerste in het ACG pakte en een 10e op teletekst speelde. Ze is een dochter van Hannah met een Janssen/van Loon doffer van de familie Eijerkamp.

We kunnen terug kijken op een mooi seizoen met een prachtig slot. In de club met sterke concurrenten als Wim van Dijk en Gert Jan Beute hebben we 12x de 1e prijs gepakt waar we erg tevreden over zijn. Ook onze doelstelling om op de dagfond een stap te maken is zeker gelukt. Vanaf nu gaan we toch wel weer proberen wat vaker wat op de site te gaan zetten. Dus kijk regelmatig weer even op onze site voor het nieuws rondom onze duiven.

 

 
<<< Terug