Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

23 september 2013 - Selectie
23-9-2013
 

De selectie is hier ook op de hokken gestart en we zijn er vorige week al heel streng door heen geweest. Gaande weg het seizoen weet je al snel van welke duiven je afscheid gaat nemen maar vaak moeten ze blijven als partner van een andere vlieger. Maar wanneer het seizoen dan is afgelopen gaan deze duiven hier heel snel weg.

We hebben een goed seizoen gehad met de jonge duiven. We zijn op een africhtingsvlucht een groot aantal verspeeld wat natuurlijk erg zonde was. Hierna zijn ze steeds goed naar huis gekomen en hebben mooie jongen over gehouden. Over de ploeg met laatjes zijn we ook erg tevreden. Ze zijn alle natourvluchten mee geweest en afgelopen weekend nog op een taartvlucht. We denken dat ze best wel wat geleerd hebben want telkens deden ze er vrij lang over en mooi verspreid over de hele dag. Ook hebben ze 2x 2 nachten mand gehad waar we erg blij mee zijn. Als dit niet het geval was geweest hadden we gevraagd of het mogelijk was om ze een keer met de taartvluchten al op donderdag in te korven. Ze gaan bij ons toch voor de vracht mee. Totaal hebben ze dus 6x in de mand gezeten en omdat de havik er vorige week regelmatig tussen zat hebben we besloten ze niet meer los te doen en ze ook gelijk te selecteren. De ploeg oude duiven bestaat volgend jaar uit heel veel jaarlingen.

Zaterdag is Elco naar de Eijerkamp jeugd VIP dag geweest. Wij zijn ambasadeur van de Eijerkamp jeugd VIP club sinds vorig jaar. Een prachtig gebaar van de familie Eijerkamp om alle jeugdleden een jonge duif aan te bieden. Het was een geslaagde dag volgens Elco met veel blije gezichten. Wel vond Elco het jammer dat er ook ouders waren die blijer waren met de duif dan hun zoon of dochter. Ook in Friesland zie je jeugdspelers die individueel spelen maar die weinig in het duivenhok komen. Dit is natuurlijk erg frustrerend voor een jeugdspeler die alles alleen moeten doen. Maar de Eijerkamp VIP jeugd dag was een mooie dag en op facebook waren er enorm veel positieve reacties over de dag.

 

 
<<< Terug