Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

29 oktober 2013 - Terug van een mooie vakantie
29-10-2013
 

Hier weer een nieuwsbericht vanuit Steggerda.

We zijn vorige week met het gezin op vakantie geweest naar Turkije. Een super mooie vakantie gehad. Terug gekomen in Nederland wel weer even wennen aan het weer. Gelijk de eerste dag dat we thuis waren enorm veel wind. Hier thuis gelukkig weinig schade maar bij de buren een dikke eik boven op hun auto. Een vakantie is leuk maar het dan welmooi dat er duivenvrienden zijn die de duiven willen verzorgen. Wilco Boltjes had de duiven verzorgd en dit is erg goed gegaan. Wilco bedankt hiervoor. Het is dan ook wel weer lekker om na een week weer het hok in te stappen en de duiven te verzorgen en te bekijken. In Turkije ook nog met een duivenmelker daar gesproken. Hij had sierduiven wat erg populair was in Alanya.

Met de duiven gaat het allemaal wel goed. De jonge doffers hebben een tijd alleen op het weduwnaarshok gezeten en konden zo een bak kiezen. Inmiddels zijn de oude doffers ook weer terug geplaats op het weduwnaarshok. Alles zit zo ongeveer al op een bak of heeft een hoek van het hok als territorium gekozen. We vinden dit zelf erg handig als dit nu al gebeurd is anders kost het met koppelen veel extra tijd om grote ruzies te voorkomen. Ook kunnen ze nu al goed wennen aan het nieuwe hok waar ze op zitten. De rui gaat ook voorspoedig. We mengen ruimenging van Beyers, matador en mariman door elkaar heen. Daarbij krijgen ze elke dag ook wat snoepzaad met hennep om ze zo mooi door de rui te krijgen.

Op dit moment worden er weer veel duiven aangeboden op internet. Duiven van 5 jaar oud met mooie stambomen waar nog nooit een redelijke duif uitgekomen is gaan soms voor dikke bedragen weg. We zien wel vaker dat er bij liefhebbers duiven van 5 jaar op de hokken zitten en als je dan vraagt wat komt er uit? Komt er vaak niet veel bijzonders uit of 1 duif die een keer in de kop van de uitslag vloog. Zulke duiven moet je sneller afscheid van nemen. Wij proberen door per kweekkoppel per jaar minstens 6 jongen af te zetten er in een korte tijd achter te komen wat bepaalde duiven in de nakweek doen zodat we snel en streng kunnen door selecteren op ons kweekhok.

Ook zijn we alweer druk aan het denken hoe we het volgend jaar allemaal willen gaan doen. We hebben voor volgend jaar wat meer duivinnen zitten. Waarschijnlijk zullen we ongeveer 8 duivinnen koppelen tegen een thuisblijf doffer. Deze duivinnen doen we dan mee op de vitesse/midfond vluchten. Het zijn nog maar plannen en er kan nog veel veranderd worden. We zijn wel erg tevreden over de jongen uit 2013 die we hebben overhouden.

Vorig winter 1 hok verplaatst en 1 hok gekocht en neergezet. Daarna zijn ook alle hokken netjes in de verf gezet. Dit heeft vorig winter wel veel tijd in beslag genomen dit hebben we gelukkig deze winter niet. Toch zijn er al een paar kleine dingen die we graag willen veranderen. In het weduwnaarshok willen we een nieuwe vloer leggen met daaronder vloerverwarming. Vloerverwarming is niet echt noodzakelijk en zal ook maar enkele dagen in het jaar gebruikt worden. Maar net die dagen dat de luchtvochtigheid een tijdje hoog is kan het wel handig zijn zodat ze duiven altijd mooi in een droog hok zitten.

Binnenkort zullen er ook weer een aantal van onze goede duiven op de foto worden gezet en bijgevoegd worden op de site. Maar eerst moeten ze nog even mooi door de rui komen. We vinden een foto’s van onze duiven altijd erg mooi. We laten de foto’s altijd maken bij pigeonphotography. In onze ogen maken hun de mooiste foto’s.

 
<<< Terug