Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

18 december 2013 - Nog een maand en dan gaan we koppelen.
18-12-2013
 

Het einde van het jaar is alweer in zicht en voor sommige liefhebbers al de tijd om te koppelen. Wij wachten hier altijd mee tot half januari. We hebben nog nooit veel eerder voor onszelf gekoppeld en we zien ook geen reden om het dit jaar eens anders aan te pakken. We zien er weinig voordeel in als je hard met de jonge duiven wil spelen. En je gaat er ook met de oude duiven niet harder door spelen als je ze enorm vroeg gekoppeld hebt. Maar dit is onze gedachte hierover.

vrijdag 17 januari is mijn laatste stagedag. Bedoeling is het weekend daarna gelijk te koppelen. De week daarna is 1 van ons beide vrij dus dat komt mooi uit. Voor de mensen die bonnen hebben gekocht van ons, neem even contact op. Met enkele bonnenkopers hebben we al contact gehad. Precieze datum van koppelen komen we nog even op terug.


Eerder deze winter hebben we besloten om Zlatan op het kweekhok te plaatsen. Zlatan is van 2010 en we zouden hem niet graag willen missen. Was een plezier om op het vlieghok te hebben. Aan de ene kant ook wel weer erg jammer natuurlijk.

Voor volgend jaar zit er een zeer jonge ploeg. 16 van de 20 doffers zijn jaarlingen. Dit jaar vliegen we met wat meer duivinnen, omdat ook enkele duivinnen voor de korte vluchten altijd een doffer thuis zullen hebben. Er zitten zo'n 28 duivinnen waarvan 22 jaarlingen. Een bewuste keuze die we hebben gemaakt.

 

 
<<< Terug