Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

13 januari 2014 - Week voor het koppelen
13-1-2014
 

Volgende week is het zover en gaan alle duiven bij elkaar. Zondag avond gaan we koppelen. We koppelen bewust in de avond omdat daarna de lichten mooi uit kunnen en de duiven in het donker lekker rustig bij elkaar zitten. Zo heb je haast geen doffers die op hun duivin inhakken. Een paar koppels hebben we al een beetje in ons hoofd zitten, maar nog niet alles. Deze week nog even goed over na denken. Een doffer als Nesta willen we proberen zoveel mogelijk jongen van af te zetten voor op het vlieghok. Van Nesta hebben we vorig jaar maar 4 jongen afgezet op eigen vlieghok en dat vinden we veel te weinig. We proberen van al onze kweekduiven minstens 6 jongen af te zetten maar van Nesta liefst 8 dit jaar. Als we terugkijken hoeveel we er hebben afgezet van Nesta, en dan kijken hoeveel daarvan een 1e prijs pakken is dit wel heel erg goed. Voor ons is dit ook mogelijk omdat we een vroege en late ploeg met jongen hebben.

Door je kweekduiven goed te benutten kun je er snel achter komen of je wat aan bepaalde kweekduiven hebt. En hierdoor kun je op het kweekhok hard selecteren. Jelle Jellema kweekte ook een fors aantal jongen maar was/is altijd enorm streng met de selectie en vooral op zijn kweekhok. Maar deze manier werpt wel zijn vruchten af is onze mening.

Laatst is Durk Zandstra uit Jubbega nog op bezoek geweest. Durk heeft vorig jaar al een paar eieren en jongen hier opgehaald waar hij erg tevreden mee is. Uit onze Shevchenko x Zus Ippon heeft hij een mooie duif. Zelf hebben we van dit koppel ook een mooie doffer gekweekt die het als jonge duif al erg goed deed. De 13-827 won in Rayon Frisia als jonge duif al een 3e tegen 1186 duiven, 5e tegen 1447 duiven en een 10e tegen 935 duiven. Deze doffer zit ook erg goed in elkaar en hopen dat hij het dit jaar weer laat zien.

 

 
<<< Terug