Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 januari 2014 - TT en voortgang kweek'14
24-1-2014
 

Inmiddels zitten alle duiven goed gekoppeld en zijn ze goed gewend op de bakken. Bij het ene hok ging het wat sneller dan het andere hok, maar uiteindelijk weet iedere duif weer zijn plaats. Dagelijks gooien we nu wat tabakstelen in het hok zodat ze weer een mooi nestje kunnen gaan maken. De ene duif maakt een heel bouwwerk, de andere is met 5 tabakstelen al tevreden.

Nu is het wachten op de eieren. Voor ons zou het mooi zijn wanneer de duiven een beetje gelijk leggen, voor het overleggen van de kweekduiven naar de vliegduiven. Daarnaast hopen we natuurlijk dat de data goed uitkomen voor de bonnenkopers.

Op duiven.net is gisteravond de bonnenverkoop van onze vereniging geïndigd. Vanavond is er nog de mogelijkheid om te bieden in Noordwolde. We hopen op een mooi bedrag voor onze vereniging. Vanavond dus maar even kijken in Noordwolde.

Gisteravond was er bij ons in de vereniging een tentoonstelling georganiseerd. We zouden eerst niet meedoen, maar toch op het laatste moment nog maar even een oude en jonge doffer gepakt. Er werden zo'n 20 doffers gekeurd door Max van der Zwaag uit Groningen. Daarnaast vertelde hij een leuk verhaal bij het keuren. Onze Olympic Belg werd uiteindelijk de mooiste oude doffer. Daarnaast werd een kleinzoon van de Euro samen met een duif van Bert Slot gedeeltelijk eerste bij de jonge doffers. Het was een gezellige avond!

Daarnaast ook gisteren de foto's binnen gekregen van Pigeonphotography. Wederom zeer tevreden over het resultaat. Het zijn echt prachtige foto's geworden. Binnenkort zullen alle foto's op de website verschijnen.

Hieronder alvast een foto van ''Noa Aimée''. Onze beste duivin van afgelopen jaar. Dochter van onze topkweker ''Nesta''. De 792 is vernoemd naar de dochter van een goede vriend van ons. Afgelopen jaar is ze 4 maal meegeweest op de dagfond en won 4 prijzen, met o.a. de volgende topnoteringen:

 

 
<<< Terug