Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

28 januari 2014 - De eerste eieren
28-1-2014
 

Gisteravond hebben de eerste duivinnen gelegd. Vanavond zullen er vast ook nog veel volgen. De kwekers en vliegers lijken ook tegelijk te gaan leggen wat voor ons mooi uit komt met overleggen.

Afgelopen weekend was de One Million Dolar Race in Afrika. Deze hebben we zaterdag een beetje gevolgd. Het werd een slechte vlucht met maar weinig duiven thuis op de eerste dag. Jan Hooymans pakte de autoprijs van 100.000 euro met een jong van zijn Blauwe Arie. De blauwe Arie is een broer van onze Nesta. Op veel eenhoksraces zie je toch de duiven van Arie Dijkstra naar voren komen wanneer de omstandigheden moeilijk en zwaar zijn.

Op de foto hieronder 'Dian'. Ze is een dochter van onze Maldini. Dian speelde dit jaar een 1e op Moeskroen/Menen in de club nadat ze enorm veel tijd had verspeeld. Ze maakte deze vlucht een snelheid van meer dan 1854 mpm. Het bijzondere is dat ze een aantal weken later op de zware Chateauroux (742km) met 1013 mpm ook er goed bij zat met een 3e prijs in de club. We hopen dat Dian zich volgend jaar ook weer goed laat zien op de eendaagse fondvluchten.

Voor 2014 hebben we 6 dochters van Maldini op het vlieghok zitten en hebben een goed gevoel bij deze duivinnen. 

 
<<< Terug