Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

12 februari 2014 - Voortgang kweekseizoen '14
12-2-2014
 

Alweer even geleden dat we een nieuwsbericht hebben geplaatst, maar nu dan toch even aan tijd. De laatste tijd veel drukte met stage en school en daarnaast de uitgebreide verzorging van onze eigen duiven.

Allereerst was daar afgelopen weekend onze veiling op GPS. Over het resultaat zijn ze zeker te spreken. Wij denken zeker dat de kopers vooruit kunnen met deze duiven. Inmiddels zijn al 3 duiven verhuist naar hun nieuwe eigenaar, aankomende zaterdag wordt de laatste doffer afgehaald.

Zoals eerder geschreven gaat de complete ronde met eieren van de kwekers hier onder de vliegers. Voor de bonnenkopers kwamen er dus prima eieren vrij. De laatste tijd dus ook enkele bonnetjes kunnen afhandelen. We hopen dat men succes heeft met deze jongen. Het voordeel is wel dat men nog kan vliegen met deze jongen.

De kweek verloopt hier verder goed. Natuurlijk zijn er bij ons ook altijd wel wat tegenvallers. De eitjes van een doffer van 04 onbevrucht en 2 koppels eieren kapot gevochten, maar daar heeft iedere liefhebber natuurlijk wel last van.

De kwekers hebben afgelopen dagen weer gelegd. Van enkele koppels zullen we de eieren nogmaals overleggen onder enkele voedsterkoppels. Op deze manier hebben we straks een mooie eerste ronde van een 80 a 90 jongen voor onszelf.

De oude duiven mogen bij een beetje redelijk weer gewoon de hele dag naar buiten in de ren. Zo is het ook makkelijk om af en toe even een bad te geven. Daarnaast is een beetje frisse lucht natuurlijk niet verkeerd voor de duiven. Daarnaast hopen we dat de late jongen zo wat beter door hebben waar ze straks naar binnen moeten bij het loslaten.

 
<<< Terug