Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 februari 2014 - Eerste jongen geringd
24-2-2014
 

Het laatste schrijven is alweer een tijdje geleden. Nodig weer eens een update.

De kweek verloopt bij ons goed. Inmiddels zitten bijna alle vliegduiven op kleine jongen. Op het vlieghok dus de eerste jongen geringd. De kwekers zitten nu alweer even te broeden, daar verwachten we dit weekend de eerste jongen.

Deze week wat meer tijd voor de duiven, dus ook even wat noodzakelijke schoonmaakwerkzaamheden. Het hok van de jongen duiven moeten we even goed schoonmaken. Hier hebben deze winter wat late jongen en de kweekduivinnen gezeten. Even de roosters afspuiten en de mest onder de roosters vandaan.

Van onze eigen vereniging gaan ze op 9 maart naar Lier. In eerste instantie zouden we wel meegaan, maar dit gaat achteraf toch niet lukken. Elco moet gewoon voetballen en Ydo voeren bij een andere boer. Daarnaast vieren we deze dag ook nog de verjaardagen voor familie, dus dan moet je wel eens keuzes maken.

Deze week werd ik gebeld door Harold Zwiers uit Den Ham. Op 8 maart houden ze daar binnen de vereniging een forum. De vraag was of één van ons ook wilde deelnemen aan het forum. Lijkt ons wel eens leuk, dus daar zal één van ons ook aanwezig zijn.

Wij wachten nog even met het loslaten van de duiven. Ook hier is het ieder jaar weer vervelend met de roofvogel. Het is ook vaak wat makkelijker met grotere jongen. Wordt er dan toch een duif gepakt, dan redden de jongen het vaak wel. Een duif is vaak ook behoorlijk snel weer in een goede conditie.

Op dit moment zijn we zeer tevreden over de conditie van de vlieg- en kweekduiven. Ziet er allemaal erg goed uit. Tijdens de kweek voeren we nu 3 merken, welke we door elkaar mengen. Namelijk: Beyers, Matador en Versele Laga. Zo krijgen de duiven een mooie gevarieerde mengeling.

 
<<< Terug