Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

7 maart 2014 - Voorjaarsbeurs te Houten
7-3-2014
 

Afgelopen weekend zijn we samen even op de voorjaarsbeurs geweest. Hier zijn we volgens mij  al in geen 3 jaar geweest, maar omdat Marco Zandvoort dit jaar op de beurs zou staan zijn we toch maar even gaan kijken. Marco had een prachtige stand met zijn bedrijf Mazati. Even een tijdje bij hem in de stand gestaan en dan zie je toch dat veel mensen de kwaliteit van zijn producten waarderen. Kost iets meer de concurrent, maar je hebt er ook vele jaren langer plezier van.

Toch vinden wij de beurs nooit zo spectaculair. Natuurlijk is het leuk om bepaalde mensen weer even te spreken, maar je bent ook de hele dag kwijt. Wij zijn dan zelf liever een zaterdag bezig bij onze eigen duiven.

Op eigen hok gaat het verder goed met de duiven. De kwekers zitten inmiddels op kleine jongen. Bij de meeste koppels gewoon 2 jongen dus dat ziet er goed uit. De jongen bij de vliegduiven zijn wat ouder. Daar zelfs alweer een duivin welke heeft gelegd naast de jongen. Dat willen we toch zoveel mogelijk voorkomen. Nu dus de duivinnen met grotere jongen in het duivinnenhok geplaatst. 2x daags gaan de doffers even in de ren en mogen de duivinnen even een half uur de jongen voeren. Op deze manier doen we het al 2 jaar en dat bevalt goed. Het leggen van een ei kost gewoon erg veel energie voor een duif.

Vanavond gaan we het jonge duivenhok even schoonmaken. Na het spenen van de jongen komt er een periode dat we even geen krabber aanraken in het jonge duivenhok. Wanneer het seizoen nadert zullen we vervolgens wel weer gaan krabben. De jongen moeten eerst weerstand zien op te bouwen op ons hok.

Aankomende zaterdag zit Ydo in een forum bij de vereniging in Vroomshoop. Het begint om half 2.

 
<<< Terug