Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 maart 2014 - Het loslaten van de oude duiven
17-3-2014
 

Inmiddels hebben we de oude duiven weer een aantal keren de vleugels laten strekken. Tot nu toe gaat dat geweldig, afkloppen natuurlijk. Geen last van de roofvogel, dus geen angstige trainingen.

De ouden duiven zijn nu een stuk of 8 keer losgeweest en ze beginnen aardig te trainen. In het begin wel wat problemen met het overwennen van de late jongen. Het ouderlijk hok van de late jongen staat naast de kweekren en dus niet in de lijn van het vlieghok voor de oude duiven. Het overwennen van de vroege jonge duiven naar het oude duivenhok ging prima, waarschijnlijk omdat dit hok wel in dezelfde lijn staan. Gelukkig hadden de meesten het na een 4 tal trainingen toch door.

Bij de vliegduiven liggen nog enkele jongen bij de duivinnen op de grond, maar de meeste jongen zijn gespeend. Langzaam kunnen we met de oude duiven dus werken naar het seizoen. De eerste jongen zien er weer mooi uit, nu maar hopen dat er een toppertje tussen zit.

Afgelopen tijd het één en ander gelezen over de verliezen met jonge duiven. In onze ogen is het ook gewoon een kwestie van selectie. Veel liefhebbers kweken uit alles wat kan vliegen, vervolgens moeten alle jongen in leven worden gehouden om te korven op de vluchten. Wij proberen wel gericht te kweken en heel streng te zijn in onze selectie. Daarnaast zijn we met de jongen erg streng qua gezondheid.

Onderstaand een foto van een gedeelte van het (schone) jonge duivenhok

Een foto van een tweetal weken geleden. 2 prachtige vetblauwe jongen uit Milan (zoon Nesta) x Dian (dochter Maldini).

 
<<< Terug