Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

27 maart 2014 - Porto
27-3-2014
 

Vorige week met school op studiereis naar Portugal (Porto). Op dat soort momenten is het vooral erg makkelijk dat je samen de duiven hebt. Ydo heeft dus vorige week de duiven verzorgd en bij thuiskomst lag alles er perfect bij. Qua verzorging van de duiven zitten we vaak wel op 1 lijn, dus dat scheelt. Aan de andere kant hou je elkaar scherp, alhoewel dat bij ons beide niet echt nodig is.

Vanmorgen kwam Jan Timmermans op bezoek om wat op te halen voor zijn bon. Dan zijn er nog een aantal bonnen over waarvoor we komende zomer wat moois gaan kweken.

Vanaf nu bij de vliegduiven geen jongen meer. Nu kunnen we dus gaan werken naar het komende seizoen, want volgende week vrijdag staat de eerste africhting al op het programma. Voor je het weet is het altijd weer zover. De duiven pakken het trainen goed op. Met goed bedoelen we niet dat ze al een uur in de lucht hangen, maar voor deze tijd van het jaar doen ze het prima. Het hok van de dagfond duivinnen hebben we iets donker gemaakt. Wij hebben vrij veel glas in de voorkant, dus met het huidige weer is het dan al snel heel aangenaam voor de duiven. Nu nog maar even niet voor deze duivinnen.

We hebben nu bijna 70 jongen gespeend. Hier en daar liggen nog wat jongen welke erbij zullen komen en dan is de eerste ronde compleet. Vanaf nu raken we geen krabber meer aan in het hok van de jonge duiven, ze mogen nu even harden.

Bij de kwekers wat omgekoppeld. Deze zitten nu gekoppeld om nog een ronde groot te brengen voor de natour. Vorig jaar is dit bijzonder goed bevallen. Voor de natourjongen was het afgelopen jaar natuurlijk wel mooi dat ze 2 keer 2 nachten mand hebben gehad. In onze ogen leren ze daar toch erg veel van.

Tot zover even een update!

Onderstaand een foto van ons topduivinnetje ''Vienna''. Geweldig gevlogen als jonge duif. Vermoedelijk afgelopen winter ergens tegenaan gezeten waardoor ze helaas niet meer in staat is om deel te nemen aan de wedvluchten. Ze mag haar kunsten gaan vertonen op het kweekhok!

 

 
<<< Terug