Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

3 april 2014 - Vrijdag weer inkorven
3-4-2014
 

Aanstaande vrijdag gaan we voor het eerst inkorven dit seizoen. Voor ons staat een africhting vanuit Deventer op het programma. Zoals het nu lijkt gaan in ieder geval de duivinnen mee voor de kortere vluchten. Daarnaast denken we er ook over om de doffers mee te doen. Waarschijnlijk laten we de overige duivinnen nog even thuis.

De ''snelle'' duivinnen hebben afgelopen zaterdag een africhting vanuit Meppel gehad. Verliep moeizaam, maar het is wel goed dat ze even moeten zoeken. Mogelijk in een andere koppel gekomen of iets dergelijks. Vandaag de duiven even meegenomen naar school in Zwolle. Nu ging het al een stuk vlotter.

Normaal zijn we niet echt van het wegbrengen voor de vluchten, maar met deze duivinnen willen we dat toch eens proberen. In het jaar dat we Vitesse kampioen van de afdeling werden hebben we zowel de doffers als duivinnen 1 keer weggebracht voor het seizoen. Het scheelt nu ook dat we ze beide af en toe mee kunnen nemen naar school of stage.

Mogelijk dit weekend ook even de jongen loslaten. Overdag zitten ze de hele dag in de ren, dus ze kennen de omgeving al een beetje. Ook het naar binnen lopen door de dringers kennen de meesten.

Afgelopen maandag werd ik gebeld door een mevrouw uit Barneveld. Een duif van 2013 opgevangen en laat de vleugel wat hangen. Het nummer kwam ons beide niet bekend voor, maar het is waarschijnlijk een laat jong van vorig jaar geweest welke we van het hok verspeeld zijn. Omdat we beide deze week erg druk waren heb ik Duivendirect maar even gevraagd. Vanochtend werd de duif thuisbezorgd. Inderdaad de vleugel gebroken, maar de duif zag er verder perfect uit. Heeft dus op een ander hok gezeten deze winter. Beetje jammer.

 
<<< Terug