Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

8 april 2014 - Verloop africhting Deventer
8-4-2014
 

Afgelopen zaterdag dus de africhting vanuit Deventer. De duiven kwamen goed af en wij zijn blij dat we de duiven hebben meegegeven vrijdagavond. We hebben nog niet geklokt, omdat we de antennes nog niet hebben aangesloten. Deze week daar dus ook nog even mee bezig.

Zoals gezegd kwamen de duiven mooi naar huis. Met een behoorlijke voorsprong waren ''Leonie'' en ''Thiago'' als eerst thuis. 2 duiven van 2010 met de nodige ervaring.

Nu op dinsdag nog wel een jaarling doffer achter waar we beide enorm van balen. De kans is nu wel erg klein dat hij nog thuis zal komen. Pakte als jonge duif wel 3 kopprijzen en een bijzonder mooie doffer in de hand. Helaas, er kan natuurlijk altijd wat gebeuren onderweg.

Aankomend weekend gaan waarschijnlijk alle oude duiven mee, dus ook de duivinnen welke dit weekend niet meegeweest zijn.

Het is dit weekend niet gelukt om de jongen voor het eerst los te laten. Maar even kijken of het van de week een keer lukt. De jongen kunnen wel dagelijks de omgeving verkennen in de ren, maar het wordt nu wel tijd dat ze een keer de vrijheid krijgen.

Vanochtend heeft Ydo een aantal duivinnen nog even meegenomen naar Hasselt. Een mooie africhting van zo'n 30 km. Het weer was misschien niet ideaal, maar goed genoeg om thuis te kunnen komen.

 

 
<<< Terug