Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

13 april 2014 - Terugkijken op Duiven
13-4-2014
 

Vanochtend de jongen weer even los gehad. Dit was de vierde keer en het lijkt goed te gaan. Het binnenlopen hadden ze mooi snel door, waarschijnlijk ook doordat ze het kennen doordat ze via de klep in de ren komen. Aan het eind van de middag zetten we de dringers er dan wel eens voor, dus dat kennen de jongen inmiddels goed.

Vanaf nu zullen we ook geen jongen meer bijzetten. De jongen welke nu nog worden gekweekt bij de kweekduiven zullen we afzetten in het hok van de late jongen voor de natour. Afgelopen vrijdag zijn alle jonge duiven geënt tegen paramixo. Wij enten altijd behoorlijk snel, dan hebben ze dat maar weer gehad. Komende week zullen we de jongen dan nog enten tegen pokken met het kwastje en behandelen tegen luis.

We kunnen terugkijken op een geslaagde vlucht vanuit Duiven. De duiven kwamen naar tevredenheid voor een africhting. Het seizoen duurt lang genoeg en de echte prijzen worden niet verdeeld op een africhtingsvlucht. In de vereniging won ''Dian'' de 2e prijs achter een duif van W. van Dijk. Onze eerste 2 duiven kwamen overigens beide uit ''Maldini'' x ''Martine''.

Komende week de puntjes op de I en werken aan een mooi seizoen met de oude duiven. De duivinnen zijn op dit moment bezig met hun zondagse training.

Allen succes komende week.

 
<<< Terug