Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

19 april 2014 - Eerste officiƫle vlucht: Gennep
19-4-2014
 

De duiven zullen gelost worden om 10:45 in Gennep. Voor ons een afstand van 132,329 km. Het weer is hier mooi en het kan een prachtige vlucht gaan worden vandaag. Wij hebben er in ieder geval weer zin in!

Gisteravond heeft Ydo 41 duiven ingekorft. We zijn benieuwd hoe ze ervoor staan. Vorige week kwamen de duiven goed naar huis tijdens de africhting. Laten we hopen dat ze ook deze week goed mee kunnen komen. De getekende duiven zijn als volgt:

1e getekende: ''Thiago''. Rechtstreeks Hans & Evert-Jan Eijerkamp. Kleinzoon Jackpot.
2e getekende: ''Dian''. Uit ''Maldini'' (zoon Okidoki) x ''Martine'' (v. Loon via Rick Wuestenenk).

Bij ons in de vereniging een 595 duiven. Een mooi aantal voor de eerste vlucht. Alle liefhebbers succes vandaag en geniet van de aankomsten!

Update 13:30 uur:

Helaas, vandaag geen vroege duiven in Steggerda. Op 22 minuten over 12 arriveert ''Leonie'' (dochter Nesta x Heaven 865). We klokken haar om 12:22:32 wat goed is voor een snelheid van 1356 mpm. Daarna melden nummer 2 en 3 zich ook snel, maar dan begint het harde vliegen om huis. Eén van de 2 klokken we op 24 over. Daarna zien we steeds duiven komen en de koppel rondvliegende duiven wordt steeds groter. Vermoedelijk wat onrust in de lucht en mogelijk een rover op de loer. Uiteindelijk klokken we dan 11 duiven op 28 minuten over 12. Dat is wel bijzonder jammer natuurlijk. Verder zijn we wel tevreden over hoe de duiven naar huis kwamen. Later meer.

 
<<< Terug