Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

5 mei 2014 - TT op Sittard!
5-5-2014
 

Op bevrijdingsdag weer even wat tijd om wat nieuws op de website te zetten. Afgelopen weekend vlogen we Sittard en het werd voor ons een mooie dag met een vroege duif.

Het was afgelopen zaterdag mooi weer om de duiven op te wachten. Voor de duiven werd het een mooie vlucht met wind op kop. Omdat we niet exact onze afstand wisten was het lastig vooraf te bepalen hoelaat we ongeveer zouden moeten draaien.

De eerste duif kwam prachtig aan en viel gelijk op het hok. Even heel wat anders dan wat we de afgelpen weken hebben meegemaakt. Eerst op het hok en daarna op de klep en geconstateerd op 12:41:30. Het is een jaarling duivin afkomstig van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Een Heremans-Ceusters duivin uit ''Rhodos'' x ''Mieke''. Een tweetal minuten later arriveerde de tweede duif. Een duivin welke we hebben gekregen van Arnold Paalman uit Laren. Onze derde duif komt uit ''Hannah'' (F.S. Boersma), wederom een duivin.

Voor ons was het opvallend dat onze eerste 6 duiven jaarlingen zijn. Onze 7e duif is een oudere duivin van 2012, ''Noa Aimée''. Na 3 vluchten staat dit klasse duivinnetje 1e asduif Vitesse in de vereniging.

Onze eerste duif is goed voor een 4e plaats op Teletekst tegen 21573 duiven. Onze 2e duif pakt een 18e stek in afdeling Friesland 96. In de vereniging is het ook een mooie uitslag geworden met: 1,2,3,5,6,8,9,11,12,13,14 etc tegen 458 duiven.

Al met al een prachtige uitslag, op naar volgende week!

 
<<< Terug