Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

13 mei 2014 - Nieuws na een regenachtig weekend
13-5-2014
 

Eindelijk weer wat nieuws na een regenachtig weekend. Vorige week op Sittard kwamen de duiven erg goed naar huis. We hoopten deze lijn natuurlijk door te zetten maar toen we zagen wat de weersvoorspelling was voor afgelopen weekend wisten we dat het wel eens een gek weekend kon gaan worden. Toch besloten om alles in te korven en donderdag 42 duiven ingekorfd.

Zaterdag was het zoals voorspeld slecht weer met veel regen. Al snel is er besloten om van St.Quentin naar Meer te rijden.  De lossingscommisie communiceert erg duidelijk over de lossing via de website, facebook, twitter en teletekst. Een paar jaar geleden hadden we alleen teletekst en nu krijgen we meerdere keren een update over de stand van zaken. En ook de live lossing waar ze nu druk mee zijn is weer een mooie ontwikkeling. Opvallend vonden wij zaterdag dat sommige liefhebbers op hun sites en facebook zich bemoeien met de lossings commisie.
Vaak kijken deze liefhebbers niet verder dan het weer bij hun thuis en roepen maar wat.

Toen ze besloten om naar Meer te rijden was bekend dat de vlucht niet zou gaan tellen voor een kampioenschap. Sommige liefhebbers balen hier dan heel erg van. Wij zelf kijken niet veel naar kampioenschappen maar altijd naar mooie uitslagen. Wij kunnen ook veel meer genieten van een 1e prijs en mooie serie dan een kampioenschap.

Zondag ochtend konden we ook niet vrolijk worden van het weer. Weer veel regen. Andere afdelingen hadden de duiven al vroeg gelost en we zagen dat ze daar hoge snelheden haalden. Ook contact gehad met Gerard Boesveld bij Eijerkamp en ook daar kwamen de duiven toch wel redelijk naar huis ondanks de regen. Om 13.15 is er besloten om de duiven te lossen in Meer. Door de harde zuid westen wind werden de duiven naar huis geblazen. Om 14.49 kregen we onze eerste duif de Vd Merwe 1 welke een 2e in de club speelt. Daarna komen de duiven langzaam allemaal naar huis. We moesten lang wachten totdat Noa Aimée thuis kwam en de 4e TT van Sittard. Dit was wel even spannend. Maar uiteindelijk is alles netjes thuis gekomen.

Wim van Dijk wist de 1e plaats in de club te pakken en een 7e tegen 16.822 duiven in de Afdeling. Zijn eerste duif is een kleinkind van onze Nesta.

Nu op dit moment zien de voorspellingen voor aankomende zaterdag er mooi uit. Wind op de kop en mooi weer. Als we zulke berichten zien krijgen we extra veel zin aan het weekend. Over 2 weken is ook al de eerste eendaagse fondvlucht. Voor de eerste dagfond zijn we van plan om een groot gedeelte van onze ploeg in te korven.

Dit jaar hebben we in onze ogen snelle duivinnen apart van de andere duivinnen. Dit zijn 7 duivinnetjes. Deze gaan gewoon gelijk los met de andere duivinnen. Maar kunnen we als we willen iets anders voeren. Ook hebben we deze 7 duivinnen niet verduisterd en we spelen niet met hun doffer. De eerste 3 vluchten van dit jaar is onze eerste duif steeds één van deze duivinnen. En vorige week op Sittard 4e TT en 1,2,3 in de club. En deze kwamen allemaal van het snelle hok. Voor de vluchten was het wel een gepruts om ze op de goede afdeling naar binnen te laten lopen maar nu hebben we er wel veel plezier aan.

 
<<< Terug