Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

16 mei 2014 - Voorbereiding midfondlvucht
16-5-2014
 

Vanavond inkorven voor de 1e echte midfondvlucht van het seizoen. De weersvoorspellingen zijn super voor zaterdag. Echt mooi duivenweer. Gisteren hebben de duiven ook met erg mooi weer kunnen trainen. Vanavond zullen we misschien een 1/2 doffers thuis houden die hun kans gehad hebben.

Gisteravond is Wilco Boltjes uit Blesdijke nog even bij ons langs geweest. Wilco komt hier regelmatig even kijken en we proberen hem ook altijd te helpen met de duiven. Nu had Wilco 2 jongen voor ons gekweekt uit zijn goede vitesse doffer die meerdere 1e prijzen had gewonnen. Het waren prachtige jongen en ze zitten mooi tussen onze andere late jongen. Als het even kan gaan deze ook nog mee op de jonge duiventour.

Vorig jaar hadden we ook een mooie groep latere jongen die op de natour zijn meegeweest. Nu naar een aantal vluchten zijn we erg tevreden hoe deze jaarlingen komen. Een paar vliegen al in de kop van de uitslag mee. Sommige liefhebbers vinden de natour mooi omdat de duiven zo makkelijk thuis komen. Dit zien wij echter als een nadeel want dan leren ze vaak niks. Vorig jaar hebben ze met de natour 2x 2 nachten mand gehad en kwamen ze steeds over de hele dag verspreid. En daar hebben ze een boel van geleerd. Maar een jonge duif met 4 makkelijke natourvluchtjes heeft in onze ogen te weinig geleerd.
 

 
<<< Terug