Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 mei 2014 - Matchday
17-5-2014
 

Gisteren alweer ingekorfd voor de 5e vlucht van het jaar. Aankomende donderdag korven we al in voor de 1e dagfond vlucht. En vrijdag korven we ook in voor de vitesse vlucht vanuit Gennep. De bedoeling is dat er een mooi koppeltje mee gaat op de dagfond. Even zien hoe alles loopt aankomende week.

De duiven stonden er mooi op gisteren. Het weer ziet er super uit voor vandaag dus we verwachten een mooie vlucht.

1e get: 12-792 Noa Aimée ( dochter Nesta)
2e get: 10-758 Vd Merwe 2 ( als ei gehaald bij Peter vd Merwe)
3e get: 12-796 Dian (dochter Maldini)

Iedereen veel succes vandaag.
Later meer.

De duiven zijn om 08.15 gelost. Het is prachtig weer. Iedereen succes.

Update 21:15 uur

De vlucht vanuit Quievrain zit er weer op. We klokten als eerst een jaarling doffer uit ''Thiago'' (HC via Eijerkamp) x ''Dian''(dochter Maldini). Deze maakt 1262 mpm. Dan moeten we even wachten totdat we een dochter van Ippon klokken. Daarna volgt de Heremans duivin welke ook een 4e TT Sittard vloog.

In de vereniging is het goed voor de 2e plaats, achter W. van Dijk. Tegen 444 duiven hebben we 25 vd 38 duiven in de punten. Opzich is het geen slechte uitslag, maar we hebben ook weleens een betere neer kunnen zetten. Zelf hadden we er iets meer van verwacht vandaag, ook gezien de weersvoorspellingen.

Toch zijn we blij dat de duiven fit thuis kwamen en we kunnen dan ook met een goed gevoel werken naar komende donderdag. Vandaag bekeken welke duiven we willen voorbereiden voor Sezanne. Dat zullen er zo'n 20 gaan worden. Nu nog hopen op echt duivenweer en geen zuidwestenstorm.

 
<<< Terug