Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

21 mei 2014 - Hoog bezoek uit Brummen
21-5-2014
 

Volgende week dinsdag krijgen we hoog bezoek uit Brummen in de naam van Hans Eijerkamp en een aantal duivenvrienden. Wij vinden het prachtig dat men ook aan ons een bezoekje komt brengen. Een hele eer voor ons. Door de jaren zijn er heel wat duiven van de familie Eijerkamp naar Steggerda verhuist, natuurlijk voor de werkzaamheden welke we daar verricht hebben. De laatste jaren hebben we mede door de Eijerkamp duiven een aantal mooie stappen kunnen maken om de kwaliteit van onze duiven te verhogen.

Naast de duiven hebben we natuurlijk enorm veel geleerd. Ydo heeft een prachtig half jaar beleefd in Brummen toen hij mocht komen werken toen duidelijk werd dat hij enige studievertraging op zou lopen. Dat zijn natuurlijk prachtige ervaringen.

De voorspellingen voor zaterdag zijn zw wind, dus dat kan een snel vluchtje gaan worden. Gisteravond trainden de duiven overigens niet bijzonder goed. De duivinnen hebben het niet al te lang gemaakt. Om 17.00 uur, wanneer wij de duivinnen altijd loslaten, was het ook nog behoorlijk aan de temperatuur.

De jongen hebben vanochtend zo´n 1,5 tot 2 uur gevlogen. Ze zien er ook mooi uit en de meeste jongen beginnen rond de nekken alweer strak te worden. Zoals eerder vermeld enten we dit weekend waarschijnlijk tegen pokken. We nemen dan alle jongen zorgvuldig door de hand en de duiven welke ons niet aan staan mogen vertrekken. Er zitten nog genoeg jongen en wij denken dat het ook niet goed is om teveel jongen in een hok te proppen. Veel verliezen bij de jonge duiven worden in onze ogen ook veroorzaakt doordat veel te veel jongen in een hok wil houden.

Vandaag de ´´snelle´´ duivinnen even naar Zwolle gebracht. Ydo moest voor stage die kant op, dus ze konden mooi even mee.

 

 
<<< Terug