Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

25 mei 2014 - De dag na Gennep en Sezanne
25-5-2014
 

Het is de zondag na de eerste dagfondvlucht Sezanne. Daarnaast vlogen we ook Gennep, maar bij ons lag toch de nadruk op Sezanne. Op Sezanne hadden we 20 duiven mee en op Gennep 18 duiven.

Op Gennep werd het een 3e in de vereniging met onze '''Doutzen'', een dochter van ''Ippon'' x ''Hannah''. Daarna en groepje wat slecht wil vallen, dus de plaatsen 15,16,17. Onze eerste 3 duiven zijn allen dochters van Ippon met verschillende duivinnen. Op Gennep een mooie opsteker voor Kees Hoeben, van harte Kees!

Over Sezanne zijn we niet erg te spreken. Op 15:47 komt er een duif aan, al snel zien we dat het onze 2e getekende ''Dian'' is. Een geweldige duivin, maar altijd heel bang en schrikkerig. Ze wil op de één of andere manier niet vallen en uiteindelijk klokken we dan op 15:50:08 onze tweede duif (1691 mpm), de 13-852 uit ''Valentino Rossi'' x ''Witpen Ippon''. Een kruising van Arie Dijkstra x de lijn van Ippon.

Uiteindelijk klokken we ''Dian'' pas op 15:51:38, heel wat tijd verspeeld dus. Hier baalden we natuurlijk enorm van. In de vereniging is het 1,3,5. Daarna een veel te groot gat. Dus blij met de 3 duiven welke mooi op tijd waren, maar niet geheel tevreden over het verdere verloop. Nummer 2 en 3 kwamen overigens beide uit ''Maldini'' (zoon Okidoki).

 

 

 
<<< Terug