Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

2 juni 2014 - Terugblik op het weekend
2-6-2014
 

Afgelopen weekend een midfondvlucht gehad vanuit Menen/Moeskroen. De omstandigheden waren prachtig maar we waren niet tevreden met het resultaat. Het prijspercentage was goed te noemen met 29 vd 35 (1/3) maar de echte vroege duiven misten. In de club spelen we 5,7,12,16,19,21,22,27,33,40,41 etc tegen 399 duiven.

Dit moet dus beter. We gaan er deze week weer alles aan doen. De meeste duiven zullen donderdag mee gaan naar Sens.

De jongen trainen de laatste weken erg goed. Na het loslaten zijn ze vaak een uur weg. Gisteravond hebben ze voor het eerst in de mand gezeten. Dit was natuurlijk even stressen. We hopen dat ze wel goed blijven vliegen de aankomende weken.

Dit jaar hebben we onderling wat duiven geruild met Han Hoekstra uit Alkmaar. Han is bezitter van vele goede duiven van Arie Dijkstra. Zelf zijn we ook goed met deze duiven. Han heeft dit voorjaar een dochter Maldini geleend en wij hebben een prachtige kweekduivin van hem geleend. Vorige week zijn er 2 jongen naar Han toe gegaan en 2 naar Steggerda. Het is mooi dat we elkaar zo kunnen helpen.

Ook zijn er nog 2 duiven van Erwin Winters naar onze hokken gegaan. Erwin gaat stoppen met de duiven en dat is wel erg jammer. Erwin heeft nadat hij is gestart met de duiven goed gevlogen. Hij had maar een paar duiven mee maar speelde in Noordwolde vaak in de kop van de uitslag en dat als beginner. De duivin heeft heel vaak kop gevlogen en ook nog een keer een 1e prijs. Wij vinden het zelf een prachtige duivin. Ook de doffer was een vaste waarde bij Erwin op zijn hok. Voor Erwin is het mooi dat er toch nog een paar duiven van hem in de buurt blijven. En wij hebben er vertrouwen in hier wat goeds uit te kunnen kweken.

Zaterdagmiddag is Ydo naar Ouderkerk aan de Amstel geweest. De opa en oma van Willemijn waren 50 jaar getrouwd. Hier hebben ze 2 duiven van ons losgelaten. De mensen vonden het erg leuk en na het loslaten kreeg Ydo veel vragen over de duivensport.

 
<<< Terug