Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

25 juni 2014 - Update na lange afwezigheid
25-6-2014
 

Het laatste nieuwsbericht is alweer te lang geleden geplaatst, dus het werd nodig tijd om weer eens wat te schrijven. Waarom even een tijdje geen nieuws? Na een hele slechte vlucht vanuit Sens voor ons is het toch lastiger om even wat te schrijven en daarbij de drukte voor school aan het eind van het jaar met tentamens en het inleveren van verschillende verslagen.

Het laatste nieuwsbericht was voor de vlucht vanuit Sens waarop we 20 duiven hadden meegegeven. Hier zaten ook onze beste duiven bij welke al eerder kop hebben gepakt op de dagfond, daarnaast een aantal beloftevolle jaarlingen. Met inkorven vonden we beide dat de duiven er prima op stonden en de trainingen waren prima. Op zaterdag zit je dan te wachten op een vroege duif, die was er niet. Dan hoop je op een mooie serie, die volgde ook niet. Daarna begin je jezelf toch af te vragen waardoor ze zo slecht afkwamen en hoop je dat de duiven een beetje thuis komen. Daarna hoop je dat in ieder geval de goede duiven thuis zullen komen. Met het afslaan van de klok waren slechts 8 duiven thuis van de 20, gelukkig meldden Dian en Noa Aiméé zich diezelfde avond nog waardoor je toch wat beter slaapt.

Op zondag kwamen we op 17 van de 20. We hebben gelijk actie ondernomen en de duiven laten controleren door Jelle. Hieruit bleek dat de meeste duiven toch wel behoorlijk last hadden van het geel en de koppen niet helemaal fris waren. Hier hebben de duiven diezelfde week nog wat voor gehad.

Dat weekend kregen de duiven gelijk een pittige mindfondvlucht te verwerken vanuit Laon. Enkele duiven van de dagfond kregen natuurlijk een weekje rust, maar de duiven welke op zaterdag thuis kwamen zijn gewoon weer meegeweest. Voor ons werd dit een mooie vlucht met een vroege duif.

De 13-917 ''Karen'' uit ''Maldini'' x ''Moeder Ippon'' won voor ons een mooie teletekst notering. Deze prachtige jaarling duivin heeft dit jaar al meerdere mooie prijzen bij elkaar gevlogen.

Dit gaf voor ons weer wat vertrouwen voor de vluchten welke afgelopen weekend werd vervlogen. Op Gien hadden we 16 duiven mee en op de laatste vitesse vlucht vanuit Tongeren 13 duiven.

Op Tongeren kwamen de duiven goed naar huis met een 2e en 3e in de vereniging tegen 180 duiven. Onze eerste duif is wederom de 13-836 uit ''Ippon'' x ''Michelle''. Gevolgd door een jaarling duivin van Arnold Paalman (Heremans-Ceusters). In de vereniging vlogen 10 van de 13 duiven een prijs.

Gien werd voor ons ook een mooie vlucht met een 20e NPO tegen 5121 duiven. Dit resultaat werd behaald door een jaarling duivin 13-929 uit ''Awom'' x ''Indy''. ''Indy'' is een geweldige van Loon duivin welke we hebben gekregen van Rick Wuestenenk uit Vorden. De vader van de 29 is afkomstig van Albert Timmerman uit Steenwijk uit de 2e NPO Sens. Onze 2e getekende ''Dian'' vloog wederom een mooie prijs op de dagfond met een 66e NPO. In totaal wonnen 9 van de 16 gezette duiven een prijs.

Al met al pakken de duiven het nu goed op na de beroerde vlucht vanuit Sens.

Morgen meer nieuws over het bezoek van Hans Eijerkamp en enkele vrienden aan ons. Het was een prachtige dag.

Daarnaast staat er onder het kopje ''Te Koop'' nog een prachtige jonge duif uit onze beste duif op de snelle vluchten: ''Zlatan''. Kijkt u maar eens even voor wat meer informatie (foto en afstamming).

 
<<< Terug