Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

28 juni 2014 - Goud en Zilver op Quievrain
28-6-2014
 

We kunnen terugkijken op een mooie vlucht vanuit Quievrain. Met ''Else'' winnen we de eerste prijs in de vereniging tegen 226 duiven. Ze kwam precies uit de goede hoek en wint hiermee haar tweede eerste prijs in de vereniging. ''Else'' is een dochter van ''Ippon'' x ''Michelle'', dus de lijn van onze eigen Ippon gekruist met de succesvolle lijnen van Heremans-Ceusters van de familie Eijerkamp.

Onze tweede duif is de 11-141, vorig jaar nog asduif Vitesse van de vereniging. Dit is weer een zoon van ''Heaven 865'', dus een kleinzoon van ''Ippon''. Onder de Te Koop staan nog 2 hele mooie halfbroertjes of halfzusjes van deze 11-141.

De eerste 2 duiven zijn ook vroege duiven in de afdeling, dus daar zijn we blij mee. Het verloop is verder gewoon goed.

Vandaag kwam Arnold Paalman nog 15 jonge duiven brengen. Dit jaar hebben we een duivin van Arnold in onze vliegploeg welke het goed doet. Deze 15 jonge duiven zijn vooral voor het snelle werk, soort is vooral Heremans-Ceusters en Dirk vd Bulck (waar ook Stefaan Lambrechts succesvol mee is), daarnaast een beetje van Loon. We zijn erg blij met deze duiven, Arnold bedankt! De ploeg met late jongen is nu compleet voor de natour.

De eerste duif van vandaag met een 1e prijs in de vereniging en een mooie prijs in de afdeling:

 
<<< Terug