Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

8 juli 2014 - Duivenloos weekend
8-7-2014
 

Afgelopen weekend geen vluchten voor onze duiven. Jammer van Chateauroux, omdat we een goed gevoel hadden over de duivinnen welke mee zouden op deze vlucht. Blijkbaar kon het niet vanwege de weersomstandigheden. Jammer, maar het is niet anders. Na het bericht van donderdag is er dan enorm veel commotie over op social media en verschillende sites. Wij kunnen ons er niet echt druk over maken.

De knop om en op naar de volgende vlucht is meestal het beste. Ydo is een paar dagen naar de Ardennen, dus de duivinnen op maandag konden mooi mee voor een lapvluchtje. Bij thuiskomst even een paar uren bij de doffer en daarna goed eten.

De jonge duiven gaan dit weekend mogelijk ook mee. We zijn er nog niet helemaal uit. Feit is wel dat het hok van de jonge duiven in onze ogen nog lang niet zo goed is als het hok van de oude duiven. Het trainen is de laatste tijd ook minder geworden, maar dat komt ook omdat de jongen wel veel naar elkaar beginnen te kijken.

Op de midfond gaan in principe alle oude duiven mee waar we nog vertrouwen in hebben. Op de laatste dagfondvlucht zullen vooral duivinnen meegaan.

 
<<< Terug