Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

14 juli 2014 - Terugkijken op het weekend
14-7-2014
 

Afgelopen weekend 2 vluchten gehad en wel vanaf Duiven en Gennep. Door de slechte weersomstandigheden in Belgie en Frankrijk konden de oude duiven niet worden gelost in Laon, dus werd het een kortere vlucht.

Met een van Loon duivin via Rick Wuestenenk winnen we de 4e plek in de vereniging. Daarnaast de plekken 9 en 10 met een dochter van ''Maldini'' en onze ''Noa Aiméé'' (dochter ''Nesta'' x ''Indy''). In de vereniging speelden we tegen 241 andere duiven. Voor ons geen geweldige uitslag, mogelijk dat de duiven wel wat te zwaar waren voor zo'n korte vlucht.

Bij de oude duiven zit het er voor een aantal op. Komend weekend zullen vooral duivinnen meegaan op de dagfond. Er was ook nog sprake van een extra dagfondvlucht vanuit Argenton, als vervanger van Chateauroux. Wij zouden dit een mooie mogelijkheid vinden. Voor ons is het wel even wat lastiger, omdat we het weekend daarvoor van donderdag t/m maandag op vakantie zijn in Lichtenvoorde op de Zwarte Cross. Maar even kijken wat onze hokverzorger voor mogelijkheden ziet om de oude duiven toch af en toe los te kunnen laten.

Dan was er de vlucht vanuit Duiven met de jonge duiven. Vooraf leken we weersvoorspellingen niet zo geweldig, maar we hebben een prachtige dag gehad. De jongen kwamen hier goed af. Zeker niet op tijd, maar wel over de gehele dag duiven welke fris thuiskwamen. Zaterdagavond zaten we op 27 vd 31. Zondag kwamen daar nog 2 bij en vanmorgen zat er wederom een jonge duif te wachten, resultaat dus 30 vd 31 duiven thuis. Hierover zijn we zeer tevreden.

Vooraf waren er bij onze enige twijfels over de verluchting van het jonge duivenhok. Vooral op warme dagen is het al snel heel benauwd in het hok. Door nu een traliedeur in de deuropening te zetten op de warme dagen kan er wat meer frisse lucht in het hok komen.

Zoals de voorspellingen nu zijn lijkt het komend weekend warm te worden.

 
<<< Terug