Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 augustus 2014 - 1,2,4 tegen 16803 duiven op Sittard!
17-8-2014
 

Het laatste nieuwsbericht was alweer van een maand geleden, dus we moesten nodig weer eens wat schrijven. Nu is er na dit weekend ook genoeg reden om weer even wat te tikken. Blijft toch lastig om regelmatig wat op de website te vermelden, maar we gaan ons best weer doen de komende tijd. We kregen al van meerdere liefhebbers de vraag wanneer er weer wat op de website zou komen.

In het weekend dat wij naar de zwarte cross zijn geweest heeft Wilco Boltjes hier de duiven verzorgd. Dan ga je met een goed gevoel weg en weet je dat het goedkomt. Van de africhting in dat weekend kwamen de duiven ook super naar huis. Over het algemeen zijn we weinig duiven kwijt geraakt. Ook op de afgelopen vluchten af en toe een jonge duif, maar geen grote aantallen.

Afgelopen weken komen de jongen al goed naar huis en iedere week werd het resultaat beter. De jongen worden nu 2 weken op weduwschap gespeeld en dat spelletje beginnen ze ook steeds beter door te krijgen.

Gisteren was voor ons een prachtige dag. We zaten samen buiten nog even op de blauwband te kijken toen er plots 3 duiven boven het hok hingen. Na een ereronde viel één jonge duif gelijk op de klep en de andere 2 jongen vielen eerst op het dak. Na het melden bleek dat we 2e stonden op de Blauwband. Later op de dag zagen we op compuclub dat we plots eerste stonden van de afdeling, dat was een mooie verassing.

De eerste 3 vroege vogels op een rijtje:

1: 14-771 komt uit ''Nesta'' x ''Sanne'' (Arie Dijkstra x v. Loon via Eijerkamp)

2: 14-747 komt uit ''Zlatan'' x ''Euro's Lady'' (lijn Ippon x Heremans-Ceusters via Eijerkamp)

3: 14-746 komt uit ''Zlatan'' x ''Euro's Lady'' (lijn Ippon x Heremans-Ceusters via Eijerkamp)

Een prachtig resultaat waar we zeer content mee zijn. Met een prijspercentage van 32 vd 56 in de Afdeling doen ook de andere jongen goed mee. In Samenspel E zijn dit er zelfs 39 vd 56.

Inmiddels is dit de 7e eerste prijswinnaar uit onze topkweker Nesta. Binnenkort zullen we nog een mooie referentie vermelden van een nazaat van Nesta welke dit jaar 2x op Teletekst stond.

Op naar volgend weekend! Allen succes met de voorbereidingen.

 
<<< Terug