Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 augustus 2014 - Terugkijken op Weert
24-8-2014
 

Gisteren uiteindelijk toch een late lossing. Wij vonden het prima dat de duiven op zaterdag nog werden gelost, aangezien ze a.s. donderdag ook alweer de mand in moeten. Vandaag ook andere drukte met o.a. voetbal, dus voor ons kwam dit ook het beste uit.

Opvallend om te zien op bijvoorbeeld facebook hoe druk de mensen zich maken over het tijdstip van lossing. Wij hebben hier het vertrouwen in de lossingscommissie. Als wij thuis in de lucht kijken en het is prachtig weer hoeft dat nog niet te betekenen dat het op de gehele vlieglijn goed genoeg is voor onze duiven.

Voor ons werd het een redelijke vlucht, maar zeker niet zo bijzonder als vorige week. Dat kon ook haast niet natuurlijk. Als eerste klokken we de 14-724 uit ''zoon Nesta'' x ''dochter Maldini''. Met de eerste duif toch de nodige tijd verspeeld helaas. De tweede duif viel er vlot bij, maar ook deze verspeelde teveel tijd. De tweede duif komt uit ''Shevchenko'' x ''dochter Nesta''.

Het is dan vervelend dat ze niet zo vlot naar binnen lopen. Uiteindelijk kwamen de duiven toch goed af want binnen een klein uur na de eerste hebben we 54 van de 56 thuis. De laatste 2 waren op het eind van de avond ook weer present.

In de vereniging werd het 2,5,6,11,12,17,18,19 etc tegen 413 duiven met 32 v/d 56 in de punten

 

 
<<< Terug