Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

2 september 2014 - 4e NPO op Menen!
2-9-2014
 

Afgelopen weekend werd voor ons een prima weekend. Nadat de duiven s'ochtends niet gelost konden worden zag men later op de zaterdag toch nog een mogelijkheid om te lossen. Op Menen hadden we 56 jongen meegegeven en 6 duiven op de klok voor de natour. De late jongen worden op de natour als invliegduiven gespeeld.

Uiteindelijk kwamen de duiven van Hedel en Menen bijna gelijktijdig thuis. Bij ons waren de late jongen erg zenuwachtig. Toen er nog maar 2 meldingen op de blauwband stonden dachten we dat er nog een laat jong tussen een groepje rondvliegende late jongen viel, echter toen we vol verbazing zagen dat deze jonge duivin landde op het hok van de jonge duiven waren we toch wel blij verrast. Even later zat ze op de klep om geconstateerd te worden.

De vroege duif is goed voor een 4e NPO tegen 11.978 duiven. Onderstaand de stamboom. 75% van de ouders is afkomstig van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Daarnaast zien we natuurlijk weer onze ''Nesta'' terug. Inmiddels de zoveelste eerste prijswinnaar waar we deze doffer terugvinden in de stamboom.

Op de natour wonnen 3 vd 6 duiven hun prijs en beginnen we met een 6e tegen 234 duiven in de vereniging. Onze eerste is de 10-748 welke komt uit ''Nesta'' x ''Heaven 865''.

Met de jonge duiven op Menen was er naast de vroege duif ook een mooie uitslag met: 1,2,5,8,9,10,11,13,14,15,16 tegen 303 duiven. In de vereniging wonnen 36 vd 56 gezette duiven prijs. In de afdeling waren dit er 41/56.

Op vele hokken waren er zaterdagavond nog veel duiven onderweg. Hier viel dat behoorlijk mee met zaterdagavond nog 10 vd 56 duiven onderweg. Zondag kwamen nog 9 jongen thuis waardoor we uiteindelijk nog maar 1 duif missen van Menen.

 

 
<<< Terug